Geen bloemen plukken bij de leeuwen

Leeuwen
Wij weten niet of er enige regelmaat in zit, maar het komt wel vaak voor. Er blijken nogal wat mensen te zijn die denken dat grote katachtigen net zo ongevaarlijk zijn als de gewone huiskat. Nu weer een vrouw in de dierentuin van Melbourne, of Melbourne Zoo, zoals sommige mensen zeggen.

De vrouw was over een hek geklommen om bloemen te plukken naast het hok van een leeuw. Wij gaan altijd naar de dierentuin om de beesten te bekijken, maar zij dus niet. Zij plukte agapanthus, wat dat dan ook wezen mag (de vertaling 'tuberoos' zegt ons ook helemaal nix) en men denkt dat zij haar hand door een tweede hek gestoken had om een bloem te plukken. In ieder geval werd zij aangevallen door een "young male", wat ook een jongeman kan zijn, maar in dit geval duidelijk een jonge mannetjesleeuw was. Het kostte haar het topje van haar middelvinger. Nou, nou, die leeuw moet nog veel leren. Laatst was er ergens een circustijger die tenminste nog de hele arm meenam.

Redactiepanter en redactiekat
Foto: pogingen om onze redactiepanter en onze zwartwitte redactiekat met elkaar te laten paren zijn vooralsnog op niets uitgelopen
Dierentuindirecteur John Gibbons liet weten dat de mevrouw achter het hek had moeten blijven en dat het dierentuinpersoneel de opdracht heeft gekregen niet naar het vermiste vingertopje te zoeken. Men neemt overigens aan dat de leeuw het vingertopje heeft opgegeten. Gibbons wist ook nog te vertellen dat het niet verstandig is om over het hek te klimmen en een bloem te plukken:

"It's not a wise thing to do to climb over a safety barrier and collect a flower here at the zoo."
Dat hadden wij ook nog wel zelf kunnen bedenken, maar die mevrouw dus niet. Er waren geen getuigen, want het gebeurde na sluitingstijd en men had de vrouw al gevraagd de dierentuin te verlaten. Wat zou de tuberoos voor bloem zijn, dat ze er zo veel moeite voor doet?

12-12-2005 12.41 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere