Traditionele kerstborrel I.G.L.O. loopt niet uit de hand

Stommeling Jones
De traditionele kerstborrel van de I.G.L.O., in 1831 ingesteld door een van de voorvaderen van uw en onze captain, die iets tegen Belgen had en blij was dat de Belgen voor zichzelf begonnen waren, heeft de traditionele neiging om traditioneel uit de traditionele hand te lopen. Weliswaar komt dat uit de hand lopen op hetzelfde neer als bij andere bedrijven, namelijk dat men met zijn dronken kop allerlei collega's allerlei verwijten gaat zitten maken vanuit allerlei frustratie, waardoor allerlei collega's allerlei lelijke dingen gaan terugroepen, terwijl de reeds eerder beschonken geraakte personeelsleden proberen hun achterwerk danwel hun geslachtsorganen te fotokopiëren, wat alleen werkt wanneer zij plaats genomen hebben op de glasplaat van het fotokopieerapparaat, wat nog tot lelijke blessures zou kunnen leiden wanneer men er doorheen zakt (door de glasplaat van het fotokopieerapparaat, niet door de geslachtsorganen, want dat is een heel ander verhaal), zodat het espressoapparaat eigenlijk niet voor dergelijke pogingen gebruikt zou moeten worden, wat dankzij de overdaad aan alcohol helaas al te vaak toch gebeurt, en andere collega's ondertussen vieze dingen met elkaar, zichzelf of toevallig aangetroffen artikelen zitten te doen in de bezemkast, maar toch vond uw en onze captain dat het dit jaar maar eens anders moest.

Zijn plan was, en wij zouden dit misschien ook zeggen als hij ons er niet toe gedwongen had, werkelijk briljant. Onder het motto "Spreidt de borrel, dan spreidt u de ellende", hadden de voltallige redactie, onze stagiaire, de technische dienst, de Grote Vrager, onze "Een Schrijver" en de schoonmakers, met wien wij overigens nog een hartig woordje te wisselen hebben, doch dit terzijde, alsmede het overige personeel zich gespreden. Gespreid.

Uw captain had O'Leary's voor zijn rekening genomen, terwijl ondergetekende zich naar The Florin had begeven. Waar de rest uithing, mag Joost weten, hoewel wij vermoeden dat een deel van hen gewoon in Utrecht is gebleven en De Zaak, Café België en Marktzicht onveilig heeft gemaakt. Bewijzen kunnen wij het niet, maar er hebben er vast ook nog wel een paar in de Coffeeshop naast Marktzicht gezeten. Ons Limburgse personeelslid is waarschijnlijk gewoon naar Maastricht gegaan en wij hopen dat hij daar de Murphy's kroeg aan het Vrijthof, waar wij goede herinneringen aan hebben, voor zijn rekening heeft genomen, terwijl onze Brabander hopelijk in de Ierse pub ("Hoe heette die ook weer?" "O dinges. O nog wat. O weet ik veel. O sorry." "Dank je, daar heb ik wat aan.") aan de Grote Markt ("Hebben ze daar een grote markt? Hoe groot dan wel?" "Ja, weet ik veel, ik zeg ook maar wat.") terecht is gekomen.

Dankzij deze originele gedachtengang van uw en onze captain kunnen wij u nu vanuit een volledig intacte redactieruimte mededelen, dat er tijdens de traditionele kerstborrel geen enkele traditionele wanklank heeft plaatsgevonden. Wij nemen de gelegenheid te baat om al onze trouwe lezers en onze fervente lezer (wij zijn reuze vereerd) prettige kerstdagen toe te wensen en nu moeten wij toch echt even gaan liggen.24-12-2005 09.12 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere