De querulant en de journalist

Naar aanleiding van het stukje De querulant en de journalist heeft een van de volkskrantblogsters een stukje geschreven onder dezelfde titel, die wij voor het gemak ook maar overgenomen hebben. Uw captain zou de nationale webzeikerd niet zijn, als hij niet onmiddellijk geageerd had, wat hij dus wel gedaan heeft, als volgt.
"Het stukje van de heer Blanken is typerend voor de zelfoverschatting waaraan veel Nederlandse 'journalisten' lijden. En wat is die man nu helemaal? Hoofdredacteur van het dagblad van het Noorden.

Het is met de journalistiek in Nederland overigens niet alleen in het Noorden droevig gesteld (het stukje waarnaar gelinkt wordt bevat onder andere een brief, die vermoedelijk door de Volkskrant geweigerd is).
Als zelfbenoemd nationaal webzeikerd denk ik echter dat je moet stellen dat niet iedereen die vasthoudend is, daarmee automatisch querulant is. Van Albert van der Vliet had ik weleens iets gelezen, maar waarom je die een querulant noemt ontgaat me. Robert van Waning is mij ook niet als zodanig opgevallen. Met Guus Rombouts heb ik een akkefietje gehad, maar daaruit bleek vooral dat hij in een familievete verwikkeld was en zich vermoedelijk ook overigens niet helemaal senang voelde.

Een koe
@GJ. Bogaerts: "we zijn nota bene de enige krant in Nederland die in deze vorm ruimte biedt aan zijn lezers." Nou en? Dat doet mij denken aan de schooldirecteur die zijn leerlingen 'inspraak' gaf en vervolgens geen van hun ideeën zelfs maar overwoog.
"[...] hun gelijkhebberigheid, hun onvermogen om toe te geven dat ze het niet altijd bij het rechte eind hebben [...]" Wat mensen over anderen zeggen, zeggen ze meestal over zichzelf.
"Als het enigszins kan, negeer ik ze." Was dat nou niet net een van de dingen waar ze niet vrolijk van werden? Zie verder De querulant en de journalist op Opinieleiders.nl."

Of wij volgens de definitie van bovengenoemde personen querulanten zijn, weten wij niet, maar vasthoudend zijn wij wel. Op dit moment zitten wij bijvoorbeeld nog te wachten op antwoorden van de heer Luitjes, NOVA en de VVD (en in diezelfde quaestie ook van minister Verdonk), om er maar een paar te noemen en wij gaan er natuurlijk weer achteraan als de antwoorden te lang op zich laten wachten.

07-01-2006 11.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere