Intelligentiemetertje meet geen intelligentie

Dit weblog kan er goed mee door
De volkskrantblogster van YAWL heeft vandaag een stukje over Untellicount. Met Untellicount kun je zogenaamd laten tellen hoe onintelligent je weblog is. Hoe lager de score, des te intelligenter het desbetreffende log zou zijn. Natuurlijk zijn wij onmiddellijk naar Untellirate jouw weblog toe gegaan en hebben vervolgens het tellertje, of wat het dan ook is, losgelaten op onze rss-feed. Dat resulteerde in de volgende mededeling:
"Untellicount voor dit weblog is 1.
Wel een applausje waard! Dit weblog kan er goed mee door, die enkele intellectuele foutjes zijn er wel uit te halen."
Natuurlijk was uw captain niet zo blij met die "intellectuele foutjes" en hij heeft dan ook te bestemder plekke de volgende reactie achtergelaten:
"Welnu, de score voor het I.G.L.O.log was als volgt: "Untellicount voor dit weblog is 1.
Wel een applausje waard! Dit weblog kan er goed mee door, die enkele intellectuele foutjes zijn er wel uit te halen.”

Ik tart u om "die enkele intellectuele foutjes" te komen aanwijzen en anders toe te geven dat uw algorithme dit log niet begrijpt."

Dat de teller niet deugt blijkt overigens ook uit het feit dat het log van Michiel Smit en alle Volkskrantblogs ook een score van 1 hebben. Het geraaskal van Guus Rombouts scoort een 2 en zou daarmee intelligenter zijn dan het log van Jan Marijnissen, die een 3 heeft.

Toen wij dit geconstateerd hadden, hebben wij de feed van Gelkinghe er eens door laten lopen en die gaf het volgende resultaat:

" Untellicount voor dit weblog is 0.
Gefeliciteerd! Taal van hoog niveau, met critici naar niveau, dit weblog schaart zich zeker bij die ene 10% van de bevolking."
Of Gelkinghe daar trots op moet zijn, is maar helemaal de vraag, aangezien we dezelfde mededeling kregen met betrekking tot ons sublog met de haiku's van Stommeling Jones, terwijl het feuilleton altijd nog een 3 krijgt, net als Jan Marijnissen dus.  Ons onderwijssublog krijgt dan weer een 0. Wij vragen ons nu in gemoede af, wat dit rare tellertje nu eigenlijk meet.

09-01-2006 13.59 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere