Wordt een ijstaart Henk Westbroek noodlottig?

Zodra we in Nederland een gekozen burgemeester krijgen, stel ik mij kandidaat voor Utrecht. Nu lees ik in "Ons Utrecht" van 15 september 2004, dat Henk Westbroek ook burgemeester van Utrecht wil worden. Dat kunnen we niethebben. Henk is een aardige jongen (ik heb hem een keertje gesproken, zij het kort en met te veel op, en ik heb hem wel eens zien fietsen, dus ik weet waar ik het over heb), maar hij moet niet vervelend gaan doen. Een beetje mijn kiezers wegkapen. Bah!

Bij burgemeestersverkiezingen hoort een burgemeestersverkiezingscampagne. In zo'n campagne wordt er met modder gegooid, al was het maar omdat de verkiezingsbeloften van de serieuze kandidaten elkaar niet veel zullen ontlopen, want wat goed is voor de stad, is nu eenmaal goed voor de stad. Veel keus heb je dan niet. Persoonlijk zal ik aan dat moddergooien niet meedoen. Zo ben ik namelijk niet.

Om te voorkomen dat overijverige journalisten er pas tijdens de burgemeestersverkiezingscampagne achterkomen, memoreer ik het volgende incident nu maar vast zelf, dan kunnen we met open vizier de strijd aangaan, zoals dat zo mooi heet. Ik krijg namelijk nog een ijstaart van Henk Westbroek. Dat zit zo: tijdens een radiouitzending op de lokale omroep draaide Henk een plaatje van Sting. Hij (Henk, niet Sting, hoewel, Sting misschien ook wel) wist dat het een wat ouder nummer was, en beloofde de luisteraar die hem (Henk dus, nu zeker niet Sting) meer informatie kon geven een ijstaart. Hij (definitief Henk) zou er persoonlijk voor zorgen dat die ijstaart bij de luisteraar thuisbezorgd zou worden. Dat was vorig jaar. Die luisteraar was ik. En ik zit nog op mijn taart te wachten.

Ik heb er verder geen werk van gemaakt, maar ik roep wel elke keer als ik Henk Westbroek op teevee zie heel hard: "Ik krijg nog een ijstaart van je!"

(Het ging trouwens om:
Spread A Little Happiness (Ellis/Grey/Newman)
(o): Binnie Hale ('29), In musical Mr. Cinders
(c): Sting ('82) [in film Brimstone & Treacle]
(Bron: Arnold Rypens, The Originals 2: de teletijdcapsule van de hits, BRT, Dienst Pers en Publicaties ISBN 90-5096-066-9))

Toevoeging, 15 september 2007: In een latere editie van The Originals, ISBN 90-76695-02-4 staat het als volgt:
"Spread A Little Happiness (Vivian Ellis/Richard Myers/Greatrex Newman)
(o) Bobby Howes ('29) World Records/EMI
De tegenspeler van Binnie Hale in de Londense Vivian Ellis-musical Mr. Cinders. Heruit op EMI-cd Binnie And Bobby.
(c) Sting ('82) [in film Brimstone & Treacle], Denis Lawson ('83).


15-09-2004 12.20 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere