Sofzuiger

De spullen die men via 'Telsell' aanprijst, zijn vaak niet in de winkel te koop en meestal rotzooi. Men biedt ons overbodige steunzolen aan, waarbij de wonderbaarlijke eigenschappenzodanig worden overdreven dat het haast een wonder lijkt dat je er niet mee over water kunt lopen. Een ander product dat men dezer dagen probeert te slijten, is de 'Swivel Sweeper'. Op het eerste gezicht is het niet meer dan een aluminium rolbezem op batterijen, met een paar lastig schoon te maken borstels en een steel die binnen een paar weken zonder noemenswaardige inspanning van de gebruiker afbreekt.

De prijs is ontzettend laag en dat geeft te denken. Voor die prijs is het niet mogelijk een oplaadbare batterij te maken die het lang blijft doen, dus het meegeleverde exemplaar is binnen een halfjaar helemaal dood en als je je rolbezem niet gebruikt, altijd nog binnen een jaar. Het apparaat is reuze compact en kan heel aardig een bocht nemen, waar je nix aan hebt, tenzij je parketvloer is gelegd door iemand die een partij sjoelbakken kwijt moest en de opstaande randjes er gewoon aan heeft laten zitten. Op zo'n oppervlak heb je de mechanische rolbezem echter helemaal niet nodig aangezien de ouderwetse stoffer en blik hier veel beter functioneren.

De Swivel Sweeper lijkt, gezien het ongetwijfeld geringe zuigvermogen en de zichtbaar minieme opvangbakjes, vooral bedoeld als kruimeldief voor mensen die te beroerd zijn om te bukken. De kruimeldief wordt echter het meest gebruikt om peper, zout en suiker van het tafelkleed te zuigen, en om nou met de Swivel Sweeper op tafel te gaan staan, is ook zo wat. Als het ding net zo stevig is als het er uitziet, is dat mooi meegenomen. Het kost dan weinig kracht om er een propje van te maken voor in de prullenbak.

31-01-2006 08.00 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere