Het is maar televisie. Lees eens een boek (XX) - Verzoening: vrede stichten onder apen en mensen

Wie vandaag onaangekondigd hier op de redactie zou zijn binnengekomen, zou er net zo onaangekondigd meteen weer af geslagen zijn, want wij moeten hier geen pottenkijkers. Wie daarentegen volgens afspraak welkom zou zijn geweest, zou zijn ogen hebben uitgekeken, vermoedelijk. Het was hier namelijk een gekkenhuis en er zijn wat woorden gevallen. De Technische Dienst blijkt ons te hebben opgezadeld met een logprogramma dat al sinds 2003 niet meer wordt onderhouden (maar heel prettig werkt, dat dan weer wel) en begint te zeuren dat we al meteen aan een nieuw programma zullen moeten, omdat greymatter geen rssbestand kan genereren. "Welnu", zeiden wij, "dan doen jullie dat toch lekker zelf!"

Het kostte ons enige tijd om de boel weer rustig te krijgen en het is dat wij geen ondernemingsraad hebben, anders had die zich er ook nog mee bemoeid. Als compromis kwam uit de bus dat de TD vooralsnog eventueel zelf een rssbestand gaat maken, ondertussen niet mag nadenken over andere logprogrammatuur en ons onze vertrouwde kleurstellingen moet teruggeven, alsmede alle Engelse termen in het Nederlands gaat omzetten (behalve 'links', want daar willen wij het Afrikaanse 'skakels' voor hebben. Dat vinden wij namelijk een leuk woord).

Dit sluit naadloos aan op het boek van de dag: Verzoening. Het boek is geschreven door Frans de Waal en de oorspronkelijke titel luidde 'Peacemaking among primates'. Midas Dekkers heeft het vertaald en in vertaling heet het voluit 'Verzoening: vrede stichten onder apen en mensen' (ISBN 90-274-1999-X). De tekst op de achterflap zegt onder andere: "In Verzoening verzet Frans de Waal zich tegen de ingeburgerde opvatting dat de menselijke soort superagressief zou zijn. Aan de hand van fascinerende voorbeelden van vier verschillende apesoorten die hij bestudeerde, toont hij aan dat deze naaste verwanten sterke remmingen op agressief gedrag bezitten en het mechanisme van verzoening niet alleen kennen maar ook op intelligente wijze benutten. Hij legt opmerkelijke verbanden met het menselijk gedrag en trekt gedurfde conclusies met betrekking tot de kansen op vrede."

[Toevoeging] De een of andere grapjas van de Technische Dienst heeft het zo voor elkaar weten te krijgen dat deze post zogenaamd van de Technische Dienst ('Techniek') afkomstig is, terwijl het wel degelijk uw eigen Captain is, die hem geplaatst heeft. Daar gaan ze nog meer over horen.

[TOEVOEGING, 14-3-2006] Bij de overheveling naar het nieuwe log heeft uw captain er alsnog zijn eigen naam onder gezet.18-07-2005 15.10 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere