Soort van omgekeerde wereld dus

De afgelopen week kon je weer op een groot aantal plekken lezen dat het aantal bioscoopbezoeken maar blijft dalen. Hier en daar werd weer gesuggereerd dat zulks het gevolg zou zijn vanhet feit dat de potentiĆ«le bioscoopbezoekers hun films gratis van internet plukken en ze vervolgens in hun 'thuisbioscoop' draaien. Wie zou de film 'Het woeden der gehele wereld' en de rolprent 'Sportman van de eeuw'  op het web gezet hebben? Ze moeten beiden miljoenen keren gekopieerd zijn. Anders is het toch niet te verklaren dat er respectievelijk haast niemand en vrijwel niemand voor naar de bioscoop is getogen?

Of zou het komen doordat de enkeling die het wel gewaagd heeft te gaan kijken heeft doorverteld wat er te zien was? Als je een film baseert op een boek van Maarten 't Hart neem je sowieso al een risico, maar een film over een wereldkampioen paalzitten is helemaal vragen om moeilijkheden. Het enige wat nog erger zou kunnen zijn is een film over de wereldkampioenschappen paalzitten gebaseerd op een boek van Maarten 't Hart, tenzij daarin wordt aangetoond dat het hele kruisigingsverhaal het gevolg is van een noodlottig mislukte poging van Jezus Christus om wereldkampioen paalzitten te worden.

Vroeger kon je nog volhouden dat een film in de bioscoop nu eenmaal beter tot zijn recht kwam, maar dat gaat niet meer op. Je geniet nu optimaal van een film op je schootcompjoeter of draagbare dvdspeler, vooral als je een goede koptelefoon gebruikt. De voor de hand liggende oplossing is dat alle bioscopen zich een goedkoop beamertje aanschaffen en bij het komende WK voetbal de wedstrijden rechtstreeks op het witte doek slingeren, temeer daar WK-kaartjes nu reeds onbetaalbaar zijn en een groot aantal gemeenten het de inwoners onmogelijk wil maken zelf zoiets te organiseren.

11-04-2006 12.58 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere