Blaffende koeien bijten niet (50)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Inmiddels zitten ze thuis. Gerald, de lijfwacht, blijkt de overleden Opa te hebben omgebouwd. De elektronica functioneert nog niet naar behoren, blijkt.

"Maar met die nieuwe sensoren zou dat afgelopen moeten zijn. Goed, kom maar binnen Opa." Met zware stappen kwam Opa de kamer in. "Links", zei Gerald en Opa maakte een stijve bocht van negentig graden. Er klonk een piepend geluid. "Leren zolen", zei Gerald, "tegen krassen op het pakket." "Ja", zei Oma, "dat heb ik je zelf opgedragen, dat weet ik nog best. Hoe zit dat nu met die nieuwe software?" "En hardware", zei Gerald, "vlak de nieuwe hardware niet uit. Zo lanzamerhand is het een hele aardige multimedia PC. Zijn stemherkenning is al heel redelijk en hij klinkt ook al een stuk natuurlijker. Zal ik hem eens een stukje laten praten?" "Ja", zei Oma, "dat is wel gezellig. Laat hem maar een verhaaltje vertellen."

"Let op", zei Gerald, "ik heb hem zo geprogrammeerd dat hij mijn stem herkent, en hij herkent al zo'n vijfhonderd woorden. Opa, vertel eens." "Piep", zei Opa. "O, wacht even, even een CD-tje erin, want dat is dus wat er gebeurt hè, het is gewoon een geavanceerde CD-speler eigenlijk. En lopen en praten tegelijkertijd is heel moeilijk voor hem." "Voor de meeste van zijn levende leeftijdsgenoten ook hoor," zei Oma, "dus als hij per ongeluk eens op straat terecht zou komen, zou hij niet eens zo erg opvallen. En als je hem Engels leert, kan hij zelfs nog president van de Verenigde Staten worden."

"We proberen het nog een keer", zei Gerald. "Opa, vertel eens?" "En una cabaña de madera, al final de un bosque espeso y oscuro, vivía un pobre leñador y su esposa", zei Opa. "Tenían dos niños." "Ho", zei Oma, "volgens mij is er iets mis, want Opa sprak helemaal geen chinees." "Nog steeds niet ", zei Gerald, die de CD weer uit Opa's achterhoofd had gehaald. "Dit was een compilatie van Spaanse kinderverhaaltjes, die heb ik gratis gekregen bij een krat chocomel. Dat is trouwens wel aardig om te vermelden: er zit een CD-drive in waarmee hij behalve CD-rom ook gewone audio-CD's aankan, dus het is best een aardige jukebox, maar wel mono, want het geluid komt gewoon hier uit de mond hè, maar dat is logisch. En motorisch wordt hij ook steeds beter. Hij kan inmiddels al een bal weggooien. Als ik straks die sensoren in orde heb, kan hij ook diepte zien, dus dat is dan al aardig in de richting van vangen ook. Schoppen gaat nog niet, want dan valt hij elke keer achterover."16-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere