Blaffende koeien bijten niet (53)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Inmiddels zitten ze thuis. Gerald, de lijfwacht, blijkt de overleden Opa te hebben omgebouwd en legt zo'n beetje uit wat Opa nu allemaal kan. Opa blijkt ook als gewone PC gebruikt te kunnen worden.

"Bert," zei de man in het pilotenjack, "jij hebt teveel Lucky Luke gelezen denk ik. Haal je voeten nou eens van tafel en hou op met dat gesnij aan die tak. Als je nou nog iets leuks kon snijden, maar het enige wat je produceert is splinters." "Zijn splinters, Bart", zei Bert, "en wat moet ik hier anders doen? Op dit vervelende vliegveld gebeurt toch nooit wat? Ja, een paar keer per dag doen we wat van die domme sprongen met sukkels die te beroerd zijn om eerst te leren hoe het moet, maar wel meteen uit een vliegtuig willen springen. En waarom? Om dat de buren het ook gedaan hebben, en omdat ze al een keer zijn wezen wildwatervaren en volgend jaar gaan ze bergbeklimmen, ja ook niet echt hoor, want we laten ons vlak onder de top uit een helikopter schoppen, en dan dragen de sherpa's ons het laatste stukje omhoog, want als je niet getraind bent, red je dat natuurlijk niet. En dan gaan ze de hele boel nog op video vastleggen ook.

Het is op de Mount Everest nu op elke willekeurige dag op elk moment drukker dan in de Kalverstraat op zaterdagmiddag." "Welke Kalverstraat?" vroeg Bart, die in de deuropening van het kleine kantoortje stond. "Die in Utrecht of die in Amsterdam?" "Ja, wat maakt dat nou weer uit?", zei Bert en hij gooide het restant van de stok waarin hij had zitten snijden met een boogje in de prullenbak die in de verste hoek van het kantoor stond. "Het gaat om de vergelijking. Bovendien heeft Utrecht helemaal geen Kalverstraat." "Utrecht heeft wel een Kalverstraat", zei Bart, "en dat is juist cruciaal voor de vergelijking. Als je daar op zaterdagmiddag loopt, is er geen hond. Die lopen dan allemaal tussen die belachelijke bloemenstallen op de Oude Gracht te schuifelen. Welke idioot dat toch bedacht heeft, dat je op het drukste moment van de week de drukste plek van het centrum van kunstmatige hindernissen moet voorzien, en dan nog met idioten erachter die iets staan te roepen van vijf bossen voor een euro. Doodziek word ik ervan. Ik denk niet dat er al iemand zo'n domme bloemenkraam op de Mount Everest heeft geplaatst."

"Ik zou het niet weten", zei Bert, "en het interesseert me geen reet ook. Ik verveel me dood hier." "Ga dan iets nuttigs doen", zei Bart, "vouw een paar parachutes op of zo."19-04-2006 19.48 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere