Blaffende koeien bijten niet (54)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ondertussen bevinden wij ons op een vliegveld.

"Alle parachutes zijn opgevouwen," zei Bert. Hij zette zijn voeten van tafel en kwam ietwat stijfjes overeind uit zijn stoel. Hij rekte zich uitgebreid uit en produceerde een enorme geeuw. "Zo", zei Bart, "de koning der dieren laat weer van zich horen. De woeste leeuw brult dat het een aard heeft. Denk je dat je de rest van de dag nog wakker kan blijven? Wat heb je eigenlijk uitgespookt? Weer de hele nacht gezopen met die vrienden van je?" "Je klinkt als een jaloerse huisvrouw, maar het antwoord is neen. Ik heb te lang TV gekeken, denk ik. Als ze met die buikspierapparatenreclames beginnen, dan ben ik verkocht. Daar kan ik uren naar kijken, vooral als ze tussendoor nog een paar deuren verven, een auto in de was zetten en een Boeing 747 laten ontploffen."

"Waar is dat dan reclame voor?" "Dat kan ook het nieuws geweest zijn, ik heb een beetje zitten zappen, dan haal je de dingen wel eens door elkaar."
"Weet je wel zeker dat alle parachutes goed gevouwen zijn?"
"Vast wel, die kan je toch helemaal niet verkeerd vouwen joh. Hou daar nou maar even over op." Bert liep naar het andere bureau en zette de radio aan. "...ontbreekt elk spoor," galmde het in het kleine vertrek. "Zachter!" riep Bart. "Rustig maar!" schreeuwde Bert terug, maar hij zette wel de radio zachter. "Ook haar lijfwacht heeft zich onopvallend uit de voeten weten te maken en van hem is dan ook evenmin bekend waar hij zich bevindt", klonk het. "De baby, de eerste Nederlandse reageerbuisbaby met een moeder van boven de honderd, bevindt zich nog ter observatie in het ziekenhuis." "Wat valt daar nou aan te zien", vroeg Bart. "Niets waarschijnlijk", zei Bert, "of ze zouden hem in kleine plakjes moeten snijden voor onder de microscoop. Dan zie je soms wel interessante dingen. Ik kan mij van de middelbare school nog herinneren dat..." "Hou op", zei Bart. "En zet die radio maar weer uit, want met dat geleuter van jou is het nieuws ook al weer afgelopen. Ga maar koffie zetten of zo, we hebben nog een lange dag voor ons."

Bert stond op om te doen wat hem gevraagd werd. De nevel was inmiddels opgetrokken en de zon zette de vliegtuigjes en het gebouwtje in een prettig helder licht.20-04-2006 19.33 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere