Men slaat zich erdoorheen

StommelingJones
Wij nemen kranteberichten altijd met een korrel zout en daardoor verbaasde het ons indertijd niet dat Jules Croiset zichzelf ontvoerd bleek te hebben, om maar iets te noemen. Van berichten over bedreigingen aan het adres van bekende Nederlanders liggen wij ook niet wakker en wij denken zelfs dat een deel van die bedreigingen nep is. Aangezien wij zelf ook weleens op straat klappen gehad hebben van onbekenden, kijken wij evenmin op van dat soort geweld. Kortom: het bericht dat de gematigd bekende columniste Ebru Umar een of meer klappen gehad zou hebben van twee Marokkaanse jongens doet ons niet zoveel, zelfs als het waar is.

Naar verluidt vond het plaats in stadsdeel De Baarsjes. Het grappige is, dat wij dat een poosje geleden tegengekomen waren in het boek 'Hutspot Holland', waar Geert Mak zegt (bladzijde 348):

"Ik ben trots op een volksbuurt als De Baarsjes in Amsterdam, waar meer dan de helft van de bevolking uit migranten bestaat en waar veel moeilijkheden waren. De problemen worden door zo'n buurt met moed aangepakt, de mensen slaan zich erdoorheen, dat komt wel goed daar."
"De mensen slaan zich erdoorheen". Hahahahahaha. Sorry.

24-04-2006 10.27 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere