Dorpen en steden

In 2004 en 2005 heeft onze vaste columnist een tijdje bijgehouden met welke zoekacties men op zijn pagina's terechtkwam. Hij heeft een aantal van die zoekacties van commentaar voorzien en wij hebben besloten de desbetreffende pagina's van hem over te nemen, tegen een niet nader te noemen vergoeding. Vandaag het hoofdstuk 'Dorpen en steden'. (De plattegrond van Benidorm is erg populair en DP betekent hier 'Deze Pagina').
Assendelft geitenkaas (DP, 19-10-2004)
Geitenkaas associeer ik altijd meer met zuidelijke landen, als daar zijn Griekenland, Spanje, Portugal en Italië Olijfolie ook.
Assendelft maar kermis (19-10-2004)
Waarschijnlijk was iemand op zoek naar informatie over het kermisbezoek van Barry van Galen, en had er moeten staan "Assendelft naar kermis". Of zou de zoeker denken dat hij ergens adstructie kan vinden voor de stelling dat Assendelft maar een kermis is? Zullen ze in Assendelft niet zo blij mee zijn.
Bank+den+Haag "islamitische bank" (DP, 12-12-2004)
Een islamitische bank mag niets met rente doen. Leuk als je daar een spaarbankboekje hebt. Wordt je geld alleen maar minder waard.
Benidorm temperatuur november
Voordat je een vakantie boekt, moet je je goed oriënteren.
De slag om Arnhem Het plan (2-11-2004)
Het plan deugde niet. Als we W.F.Hermans moeten geloven, heeft prins Bernhard (zie: We zullen hem missen) het ook nog verraden aan "King Kong" (niet de aap, maar de spion, die eigenlijk Chris Lindemans heette.) Tel uit je winst.
Death in Venice (6-11-2004)
Venetië is een klotestad. Een stinkend openluchtmuseum waar toeristen volledig worden uitgeschud. De Italianen die in Venetië werken, wonen er vaak zelf niet, en gaan in hun vrije tijd in ieder geval niet naar Venetië, maar lekker naar het bos of zo.
Diamantbuurt (14-12-2004)
Hele leuke buurt in Amsterdam, vooral als je hanggroepjongere bent. Zie: Het wordt druk in de Waddenzee
Fietsen Benidorm (18-10-2004)
Komt de Vuelta daar niet in de buurt? Waterfietsen lijkt me logischer trouwens. Is er in de Middellandse zee eigenlijk eb en vloed? Volgens een personage in de film "Le Viager" niet, maar in die film hadden wel meer mensen het niet altijd bij het rechte eind.
Fusie voetbal Rotterdam (15-10-2004)
Wie gaan er fuseren? Feyenoord, Sparta en Excelsior? Of speelt dit in het Rotterdamse amateurvoetbal?
Gestileerde Kerstboom Rotterdam (DP, 10-12-2004)
Zie 'Honderden sex beelden gratis te zien op internet', in het hoofdstuk 'internet'.
Goudse rappers (DP 6-11-2004)
Goudse rappers onderscheiden zich van andere rappers doordat ze het liefst rappen met de mond vol stroopwafels. Goudse rappers zijn niet populair. Ze zijn onverstaanbaar en het publiek op de eerste drie rijen komt onder de kruimels te zitten.
Halal restaurant in Rotterdam (DP, 3-11-2004)
Als je tijdens de Ramadan wel naar het restaurant mag, stelt dat hele vasten kennelijk ook geen reet voor. We hadden trouwens al "Halal restaurants in Den Haag". Wanneer zou Staphorst voorbij komen?
Halal restaurants in Den Haag (20-10-2004)
Dit is duidelijk. Ik weet niet hoeveel van die restaurants er in Den Haag zijn, maar het zijn er waarschijnlijk wel meer dan kosjere restaurants in Teheran.
Hangjongeren Assendelft (DP, 12-11-2004)
Assendelft, that wonderful town. If you can make it there, you can make it anywhere.
Het weer in Benidorm (16-10-2004)
Zoekacties met Benidorm erin leiden vaak naar de stukjes die Captain Iglo heeft geschreven in het blad van de fanclub van Ome Cor's Show Duo. "Benidorm" was een van de populairste nummers van het duo, en het blad heette de Benidormbode. Zodoende.
Hoe hete Oslo vroeger (DP, 7-12-2004)
Een stuk kouder dan nu. Hoe koude Oslo dan nu? Mij niet weten.
Informatie voor werkstuk over Kaapstad (DP, 12-1-2005)
Kaapstad ligt in Zuid-Afrika en is een van de drie hoofdsteden. De andere twee zijn Pretoria en Bloemfontein. Hoe dat precies zit, moet je zelf maar even opzoeken.
Kaas Lutjewinkel (15-12-2004)
De kaasfabriek van Lutjewinkel is afgefikt. Voor kaas dus voorlopig niet naar Lutjewinkel. Zie: Kaas uit het fust
Meisje Arnhem naakt internet (DP, 21-12-2004)
Is het mogelijk aan een naakt meisje op internet te zien of zij uit Arnhem komt?
Naakt Assendelft (DP, 24-10-2004)
Er bestaat een fotograaf die zich specialiseert in grote groepen naakte mensen. Zou die soms ook in Assendelft geweest zijn? Wil de zoeker gaan naaktlopen in Assendelft, of misschien wel naakt vloeken? Staat naaktvloeken als werkwoord al in de Dikke van Dale? Stijfvloeken wel, maar dat is iets heel anders.
Ome Cor Utrecht (9-12-2004)
Ome Cor's Show Duo was legendarisch. Zie de stukjes van Captain Iglo. Van vrienden hoorde ik dat Ome Cor een waardige vervanger heeft gevonden in 'De buren'.
Parkiet namen (6-1-2005)
Hoe noem je je parkiet? Of je woont in Namen en je parkiet is weggelopen, dat kan ook. Als hij die kooi niet had hoeven meeslepen, had hij trouwens kunnen vliegen en niet hoeven lopen.
Plaatjes van Moskou (17-11-2004)
Toen je daar de communisten nog had, maakten ze voor toeristen weleens hele fraaie plaatjesboeken. Misschien zijn die nu nog wel te vinden bij De Slegte. Maar ja, Moskou is natuurlijk de afgelopen 15 jaar wel sterk veranderd. Hoe recent zou het moeten zijn?
Plattegrond Benidorm (DP, 22-10-2004)
Kun je zo'n plattegrond niet beter ter plaatse kopen, als je hem überhaupt nodig hebt? Ook dit kan natuurlijk een Nederlandstalige terrorist zijn, die thuis vast wil kijken waar de prullebakken in Benidorm precies staan, of waar hij zijn bomauto met autobom het best kan neerzetten. Je weet het niet.
Plattegrond van Moskou (3-12-2004)
Er bestaan gespecialiseerde winkels, waar ze ontzettend veel plattegronden van wereldsteden verkopen. Ook van Moskou. Maar ja, daarvoor zou je de deur uitmoeten, en je hebt natuurlijk geen internet om de deur uit te moeten. Da's logisch.
Schoonmaaksters gezocht Enschede (DP, 15-11-2004)
Voor dit soort dingen bestaan vacaturesites.
Sex Assendelft (DP, 25-10-2004)
Een plaatsnamenregister van Nederland in combinatie met het woord sex, of seks (of seks en sex), levert een hoop bezoek op voor een internetpagina, schat ik. Wat komen er toch veel mensen veel tekort.
Smartlappenroute Utrecht (9-11-2004)
Officieel heet dat het 'smartlappenfestival'.
Spaarnwoude homo (27-10-2004)
Zouden die koeien in Spaarnwoude al aan die homo's gewend zijn? En andersom?
Spaarnwoude sex (23-11-2004)
Zou dit om heterosex, homosex of beestensex gaan? Zie: Sex met koeien
Stripboekenwinkel Amsterdam (DP, 28-10-2004)
Je had altijd "Lambiek". Zou die nog bestaan? In Utrecht heb je Blunder. Die bestaat zeker nog. Piet Snot trouwens ook.
TV Benidorm (13-11-2004)
In Benidorm kun je ook RTL ontvangen. Er is bovendien een speciaal satellietprogramma voor Nederlanders in het buitenland. BVN, dacht ik. Zo niet, dan niet.
Tweedehands pc Benidorm (DP, 20-11-2004)
Een bijstandsoverwinteraar.
Vacatures Utrecht Spaans januari 2005
Op dit moment zijn er niet veel vacatures in het onderwijs. Men verwacht in 2007 weer een tekort. Daar heb je nu nix aan.
Vakantiefoto's Benidorm (DP, 3-12-2004)
Als ze in Benidorm bezienswaardigheden hebben, ben ik even vergeten welke dat dan ook weer waren. Benidorm lijkt mij een badplaats voor een strandvakantie, met het drinken van bier, het likken aan ijsjes en het zwemmen in zee.
Waarom de Berlijnse muur is neergehaald (12-11-2004)
De Berlijnse Muur is neergehaald omdat hij lelijk in de weg stond.
Wandelen Benidorm
"Strand Benidorm" lag zeker te veel voor de hand. Net als "vierdaagse Nijmegen".
Werkstukken over Madrid (DP, 10-11-2004)
Voor welk vak is dat? Geven ze op middelbare scholen in Nederland nog Spaans?


26-04-2006 09.09 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere