Blaffende koeien bijten niet (60)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ze zijn even thuis geweest en nu zijn ze onderweg naar een vliegveld.

Bert en Bart zaten voor hun hangar van de zon te genieten. "Hoe laat zouden die lui hier zijn?" vroeg Bert. "Ze kunnen elk moment komen," antwoordde Bart, "het zou best kunnen dat ze daar al zijn."
"Waar?"
"Nou daar, in die jeep die er aankomt."
"Waar zie jij een jeep?"
"Nou daarginds. Misschien helpt het als je dat stuk karton voor je gezicht weghaalt. Wat is dat eigenlijk voor onzin?"
"Stuk karton? Ach jee, heb ik per ongeluk de verpakking van mijn nieuwe zonnebril opgezet, in plaats van mijn zonnebril. Wat stom. Maar dat komt, als ik mijn lenzen niet in heb, zie ik sowieso geen moer. Vandaar de vergissing."
"Waarom doe je dan je lenzen niet in?"
"Heb jij weleens geprobeerd je lenzen te vinden als je zonder lenzen nix ziet? Dat valt niet mee, neem dat maar van mij aan."
"Berg ze dan op op een vaste plek, dan heb je dat probleem niet."
"Ja, dat doe ik ook, maar niet als ik strontlazerus ben. Sterker nog, volgens mij ben ik nog steeds een beetje bezopen, want ik zie dus echt geen moer."
"Neen, natuurlijk niet, want je hebt nog steeds dat stuk karton voor je gezicht."
"O ja, dat was ook zo." Bert liet het karton zakken. "Hé, dat scheelt een slok op een borrel zeg. Zal ik jou eens wat vertellen, ik heb mijn lenzen gewoon in."
"Eikel."

De jeep was inmiddels naderbij gekomen en nu was te zien dat de zijruiten en de beide achterruitjes geblindeerd waren met van die horretjes waardoor je wel naar buiten maar niet naar binnen kunt kijken. "Zie je dat?" zei Bart, "die lui zitten helemaal niet in die auto, dat zijn gewoon tekeningen. Of foto's. Wat een kunstzinnige nep zeg." "Ik dacht ook al," zei Bert, "zouden de paus en de koningin zomaar in een jeep naar het vliegveld komen?" "Niet dus", zei Bart. "Bovendien staan die voor vandaag helemaal niet op de agenda."
"Wanneer komen die dan?"
"Die komen niet."
"Een goede reden om ze niet op de agenda te zetten."
"Vond ik ook."

De auto had inmiddels de hangar bereikt en nadat hij tot stilstand gekomen was, stapten Oma en Gerald uit. "Mogge heren", zei Oma. "U verwachtte ons geloof ik al? Mijn naam is Lefhebber."26-04-2006 19.39 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere