Blaffende koeien bijten niet (64)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ze zijn even thuis geweest en inmiddels zitten ze op een vliegveld koffie te drinken. Er is een vertegenwoordiger van het recordboek gearriveerd met vijftig kratten bier en een bakfiets.

"Geen idee", zei Arie. "Laten we beginnen. U gaat omhoog, u springt en de kratten zijn voor u. Alleen de bakfiets moet ik weer meenemen, want die hebben we vanmiddag nog nodig." "Ik ga ook springen", zei Jan, "krijg ik dan ook wat?" "Een knal voor je kop kun je krijgen", zei Arie, "tenzij je ook honderdentwee bent, maar dan had je je recordpoging moeten aanmelden en daar heb ik niets over gehoord."

"Okee", zei Bert, "mevrouw en meneer hier gaan omhoog. En u?", vroeg hij aan Gerald. "Rot op", zei Gerald, "ik heb bij de commando's genoeg gesprongen. Daar heb ik nou geen zin meer in. Zie ik zo bleek soms?" "Nou", zei Bert, "eerlijk gezegd niet. U lijkt wel een neger." Jan en Oma werden door Bert en Bart geïnstrueerd met betrekking tot wat wel en wat niet te doen bij een tandemsprong, wat er eigenlijk vooral op neerkwam dat ze geïnstrueerd werden in wat niet te doen, namelijk alles, zodat er voor wat wel te doen maar heel weinig overbleef, namelijk niets. "Als dat maar goed gaat", zei Jan. "Ach welja", zie Oma. "Tot strakst", zei Gerald. "Straks", zei Oma, "zonder T." "Maar met bier", zei Arie. "Dat zouden ze op de Efteling ook moeten hebben. Zo'n reuzekabouter die dan roept 'bier hier', of 'hier bier'." "Passagiers voor de tandemsprong instappen", riep Bert, en het hele gezelschap verplaatste zich enigszins slingerend naar de kleine Cessna die met open deur stond te wachten. "Biertje?", vroeg Arie aan Gerald. Het vliegtuigje begon te rijden en steeg op voordat het het eind van de landingsbaan bereikt had. "Heel vakkundig", sprak Gerald. "Buitengewoon", zei Arie. "Wat gaat er toch weinig in zo'n flesje", zei Gerald. "Alsjeblieft", zei Arie en reikte hem een nieuw flesje aan.

Het vliegtuigje was inmiddels bezig hoogte te winnen. "Hoe hoog gaan ze eigenlijk", vroeg Arie. "Kan me nix schelen", antwoordde Gerald, "als ze maar hoog genoeg gaan." "En niet te hoog", zei Arie, "want dan bevriezen ze." "Ho", zei Gerald, "daar komen ze." Hoewel het vliegtuigje hoog boven ze vloog, was duidelijk te zien dat er twee pakketjes naar beneden kwamen. "Hé", zei Arie, "ze waren toch met zijn vieren?" "Ja, maar ze zitten twee aan twee aan elkaar", zei Gerald.30-04-2006 19.30 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere