Quizvraag: Hoe heette die schaker? (Met nieuwe hint)

De vraag is nog steeds niet beantwoord, dus we doen er nog een hint bij. De vraag gaat over een schaker en het antwoord is wel degelijk te vinden op internet. Vooral als je het antwoord weet natuurlijk, maar het moet ook niet te makkelijk worden, per slot van rekening. In ons boekje staat:
"Toen hij iets ouder dan twintig jaar was werd hij verliefd op een meisje van elf. Hij adopteerde haar en betaalde haar opvoeding. Tien jaar later had hij lang genoeg gewacht. Hij vroeg het meisje ten huwelijk. Ze weigerde. Krankzinnig geworden van verdriet schoot hij haar vier kogels door het hoofd. Vervolgens sprong hij in de rivier die de Newyorkse stadsdelen Manhatten en Brooklyn van elkaar scheidt, om zich te verdrinken. Na een tijdje kwam hij tot andere gedachten. Hij klom aan wal en schoot zichzelf twee kogels door het hoofd. Vergeefs. Hij leefde nog. Een toevallig voorbijkomende politieman arresteerde hem en liet hem naar een ziekenhuis brengen. Zijn verwondingen bleken niet fataal te zijn, maar tien dagen later stierf hij van verdriet. Het meisje overleefde het avontuur."
De vraag is: hoe heette die schaker?

De eerste hint was: dit speelde zich af in de negentiende eeuw.

De tweede hint luidde: hij werd geboren in 1833.

De derde hint is: 'The Oxford Companion to Chess' kent het verhaal ook.02-05-2006 20.30 | Door: De Grote Vrager

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere