Blaffende koeien bijten niet (67)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. Ze zijn even thuis geweest en inmiddels heeft de oude vrouw een parachutesprong gemaakt. Een journalist en een tiepmiep zijn onderweg naar het huis van de bejaarde.

"Als ze goed gezond is, kan ze nog zeker achttien jaar mee", zei Miep die geen Miep heette, "en wie weet wat ze in de tussentijd nog verzinnen om het menselijk leven tot in het oneindige te rekken."
"Wie weet", zei Johan, "hier moeten we eraf."

Via de provinciale weg kwamen ze uiteindelijk bij het opgekregen adres. Even later arriveerden ook de heren Camera en Geluid, en het kwartet liep naar de ingang van de oude boerderij.
"Het ziet er leeg uit", zei de heer Camera.
"Er reageert niemand op mijn bellen", zei Johan.
"Zullen we gewoon de deur intrappen", vroeg de heer Geluid.
"Een fijn plan", zei de Miep en voegde de daad bij het woord.
"Shit", zei Johan, "waar heb je dat geleerd?"
"Op de cursus zelfverdediging", zie de Miep.
"Altijd handig", zei de heer Camera, "vooral als je onverwacht wordt aangevallen door een voordeur."
"Of een achterdeur", zei Geluid,, "die kunnen ook heel gevaarlijk zijn."
Ze gingen naar binnen en troffen daar slechts lege kamers aan.
"Volgens mij woont hier niemand meer", zei de Miep.
"Dat zou je haast zeggen", beaamde Johan.
"We staan voor joker", zei Camera.
"Laten we maar vertrekken dan", zei Geluid.

Er piepte een zaktelefoon. Zij namen alle vier tegelijk hun apparaat in de hand en het piepende bleek dat van Johan te zijn.
"Met Johan", zei Johan. "Wat? Waar? O.K." Hij verbrak de verbinding en wendde zich tot de anderen. "Jongelui", sprak hij met een droevig gezicht. "Ik heb slecht nieuws. De oude mevrouw Fletszegger is zojuist te pletter gevallen. Of wij maar een reportage willen verzorgen vanaf het vliegveld." "Dat is dan wel mosterd na de maaltijd", zei Camera, "want tegen dat wij daar aankomen, hebben ze de brokjes allang weggeveegd natuurlijk." "Ja", zei Johan, het enige wat ik dan kan doen is staande op het vliegveld zeggen dat ik op het vliegveld sta, en dat ze dood is. En dat weet iedereen allang, want dat staat nu natuurlijk al op teletekst. Maar goed, met beelden erbij lijkt het altijd meer. En misschien kunnen we er nog een plaatje bijdoen van het vliegtuig, of een interview met een getuige, je hebt er geen reet aan, maar het wordt wel gevroten."03-05-2006 19.25 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere