Een politieke partij is best duur

Wij hebben het eens even nagegaan, maar je kunt in dit land niet eens zomaar meedoen aan de verkiezingen. Je moet eerst officiƫle statuten hebben voor je partij, wat nog wel te billijken valt, en dat kost een paar honderd euro. Dat is nog wel op te hoesten. Wil je echter daadwerkelijk meedoen aan de verkiezingen, dan moet je een joekel van een borgsom betalen, die je alleen terugkrijgt als je een zetel haalt.
De bedoeling hiervan is, te voorkomen dat er allerlei flauwekulpartijen aan de verkiezingen meedoen, en bijvoorbeeld dure zendtijd krijgen.
Welnu, helaas heeft deze regeling alleen maar tot gevolg dat de arme flauwekulpartijen niet voor wat broodnodige variatie kunnen zorgen, terwijl de rijke flauwekulpartijen al jaren in de kamer zitten. De Intelligente Goede Lijst Onafhankelijken gaat hard werken aan een fraai logo, zodat onze posters, koffiemokken en tiesjurts binnenkort niet meer aan te slepen zullen zijn, en het broodnodige geld in het partijlaatje brengen. Wij hebben nog geen flauw idee hoe het er uit moet zien, dus ook wat dat betreft, zijn suggesties van harte welkom.
Heeft u overigens al gestemd in de lopende poll in de linkerkolom? Zo niet, doe het dan nu even. Wij willen graag weten hoe u over dingen denkt. STEM VROEG en STEM VAAK.

04-05-2005 12.29 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere