Tweede pinksterdag afschaffen als vrije dag

Het CNV ziet niets in het afschaffen van tweede pinksterdag als vrije dag. Wij wel. In tegenstelling tot sommige anderen, bijvoorbeeld exminister Dijkstal, zien wij dan weer niets in het inruilen van tweede pinksterdag voor het suikerfeest of een andere 'wereldreligiedag'.

Volgens ons zijn er twee oplossingen:

1. Alle religieuze feestdagen worden afgeschaft als nationale feestdag, en wie op die dag iets religieus wil vieren, neemt maar een vrije dag op. Het aantal op te nemen vrije dagen kan wat ons betreft enorm worden uitgebreid, want er wordt toch al veel te veel gewerkt in Nederland.

2. Alle religieuze feestdagen van alle religies worden nationale feestdag, en als we dan nog werkdagen overhouden verzinnen we er een paar religies bij en geven de ongelovigen en agnostici ook wat speciale feestdagen, zodat we op driehonderdvijfenzestig nationale feestdagen per jaar komen. Om problemen te voorkomen zal 29 februari maar eens in de vier jaar een nationale feestdag zijn.

Wij hebben niets tegen gelovigen, en wij geloven zelfs dat sommige van onze beste vrienden en familieleden gelovig zijn, maar wij vinden alle vormen van geloof een typische zaak van de gelovige zelf en de god waarin de gelovige gelooft. Wij hebben wel iets tegen de nog steeds heersende gedachte dat het geloof, kan niet schelen welk, een rol zou mogen spelen in het openbare leven.

Kerk en staat dienen gescheiden te zijn.15-05-2005 13.11 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere