Beenhakker kletst uit zijn nek, het was een ananas

Op verschillende plekken was vandaag te lezen dat Leo Beenhakker gezegd zou hebben dat Ruud Gullit hem in 1990 een bloempot naar zijn hoofd geslingerd zou hebben. Ruud Gullit heeft gezegd dat Beenhakker in dat geval gelogen zou hebben en Wim Kieft heeft laten weten dat Beenhakker uit zijn nek kletst.

Hoewel wij van Ruud Gullit geen hoge pet ophebben en ook weleens twijfelen aan de analytische capaciteiten van Willem Kieft, moeten wij nu vaststellen dat zij gelijk hebben. Wij weten niet waarom Leo Beenhakker het gezegd heeft, als hij het gezegd heeft, maar hij is indertijd getroffen door een ananas. Jawel, een ananas. Toen Beenhakker met zijn blauwe oog verscheen, ging al gauw het gerucht dat een van de ontevreden spelers (en ontevreden waren ze) hem iets naar zijn kop gegooid zou hebben. Marco van Basten werd genoemd, als werper van een asbak, maar ook dat was niet juist.

Volgens Carel Akemann (die het Nederlands elftal heel lang begeleid heeft) was het Piet Lagarde die bij wijze van geintje de ananas van het buffet naar het hoofd van Don Leo slingerde. Het zal de bedoeling zijn geweest dat de heer Beenhakker het ding zou vangen, of dat hij zou bukken of zoiets, en het blauwe oog zal niet ingecalculeerd zijn geweest, maar nu weet u het dus. Het was Piet Lagarde, met een ananas.

Wij ontlenen onze kennis aan het boek 'De snor van Guus' (ISBN 90 468 0053 9) van Guido Derksen, (waarvan u op dit log binnenkort een recensie kunt verwachten, als wij uw en onze captain mogen geloven). Waarom de heren 'journalisten' van de NRC, wier boekje 'Een elftal bondscoaches' aan het eind van deze maand uitkomt, met de onzinuitspraak van de heer Beenhakker, zich de bloempot op de mouw hebben laten spelden, is ons een raadsel. Ze zullen hun redenen wel gehad hebben.09-05-2006 20.49 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere