Spoeddebat over Ayaan Hirsi Ali live gelogd, slot

Stommeling Jones als
kamerclown
01:57 We hebben besloten hier verder te gaan (komende van Spoeddebat over Ayaan Hirsi Ali live gelogd, vervolg) om te voorkomen dat we bij de cruciale stemming net even iets moeten missen omdat ons logprogramma weer gek doet. De vergadering is geschorst en niet iedereen schijnt hevig aan het vergaderen te zijn. Er zijn zelfs mensen vlak in de buurt van openstaande microfoons aan het flikflooien. Of het kamerleden zijn, weten wij niet, maar wij weten wel dat zij niet doorhebben dat de microfoons open staan. In een aflevering van 'Yes Prime Minister', 'The Tangled Web', die wij van de week weer eens bekeken, zegt James Hacker tegen Sir Humphrey: "You should always treat every microphone as if it were a live one". Of woorden van gelijke strekking. Deze mensen kennen die uitspraak kennelijk niet. Als ze nou ook niet weten dat de camera nog gewoon aan staat, gaan ze misschien nog wel in beeld een wip maken ook. Dat zou lachen zijn. Mocht het gebeuren, dan kunt u hier de foto's zien.

02:20 Judas Verhagen dient een motie in die door Van As wordt geïnterpreteerd als een motie van afkeuring. Natuurlijk is Judas te laf om dat te beamen, wat hij dan ook niet doet. Wij eisen EEN MOTIE VAN WANTROUWEN.  Wij eisen DE VAL VAN HET KABINET. Wij eisen NIEUWE VERKIEZINGEN. Helaas heeft Ferry de Zwetser in de pauze al gezegd dat ook deze motie voorgekookt is en wel met Jeepeetje het premiertje, een paar ministers en de fractievoorzitters van de regeringspartijen. Van As denkt dat Judas gek geworden is en vraagt hem: "bent u nu, om voor vijf voor half drie 's nachts, niet een beetje van het ganzenbord gelopen?" Wij kenden die uitdrukking niet en wij weten ook niet of we hem correct interpreteren, maar wij zijn vast van plan om hem te gaan afwisselen met de 'tik van de vliegende spintschimmel' waar wij zo dol op zijn. Judas neemt de kritiek van Van As glimlachend in ontvangst en dan weet je al waar het heen gaat. Hij is ervan overtuigd dat wij strax allemaal de overtuiging hebben dat hij iets vreselijk goeds gedaan heeft. Hij denkt dat hij hier ontzettend veel stemmen aan gaat overhouden, maar nu heeft hij zich in een moeilijke positie gemanoeuvreerd. Als hij de ministerin laat zitten, is al die eventuele stemmenwinst verdwenen voor de volgende verkiezingen. Als hij de ministerin laat vallen, wint hij die stemmen niet, in ieder geval niet in zijn eigen optiek. Nu komt Nawijn. Hup Hilbrand. Hij doet het: "u dwingt de minister om tegen de wet in te handelen, want dat is wat uw motie vraagt". Hup Hilbrand. Doe het nog eens. Judas legt uit, dat zijn motie bedoeld is om de schijn van het een of ander op te houden, maar dat hij de ministerin alle kans wil geven de komende zes weken op haar dikke luie reet naar Zembla te kijken en daarna te zeggen dat ze er ook na uitgebreid onderzoek nix aan bleek te kunnen veranderen. Dat kan dan zowel op Zembla slaan als op de situatie van Ayaan Hirsi Ali Magan Etcetera Enzomeer Enzoverder. Hilbrand, doe het! Hij doet het: "Als u zegt dat deze minister de wet verkeerd interpreteert, moet u dat door de rechter laten toetsen." Hup Hilbrand.

02:35 Hilbrand constateert dat de Tweede Kamer nu in meerderheid op de stoel van de rechter gaat zitten. Judas zegt dat die constatering onjuist is, maar hij vergist zich. De heer Rouvoet gaat het woord voeren in de derde termijn. Hij trekt de conclusie dat de minister een draai gemaakt heeft, door vanuit "geen ruimte om iets te doen" te gaan naar "de ruimte die er is, zal ik benutten". Wij kennen genoeg reisleiders om te weten dat die laatste uitspraak hetzelfde is als "ik zal eens zien wat ik voor u kan doen". Het antwoord "niets" staat op dat moment al vast, net als "de ruimte die er was, bleek nihil te zijn en ik kon dus nix benutten". Rouvoet kent geen reisleiders en is ook nooit reisleider geweest, dat is duidelijk.

02:40 De ministerin mag reageren en zegt dat zij "de motie zal uitvoeren". Er wordt meteen gestemd en de aanfluiting is compleet. Zelfs als de motie wordt uitgevoerd, is er dus helemaal niets gebeurd. Maar wacht, over welke motie hebben we het nu? Of gaat ze alle moties uitvoeren? Niet die van Van der Vlist, want die is ingetrokken. Motie nummer een wordt aangenomen en motie nummer drie ook. Geinig. Was alle opwinding dus helemaal voor niets, ware het niet dat de voltallige Tweede Kamer zichzelf hiermede een fantastisch brevet van onvermogen heeft gegeven.

02:44 De vragen of Vriendin Etcetera gearresteerd zou moeten worden wegens valsheid in geschrifte en of zij niet al lang geleden had moeten worden uitgewezen zijn niet aan de orde geweest en de Tweede Kamer geeft een duidelijk signaal af aan vluchtelingen: Kun je nog liegen, lieg dan mee.

02:47 Wij hadden het allemaal dus volledig correct voorspeld: als de vuile rothonden een hunner aangevallen zien worden, trekken zij een lijn. Stelletje klootzakken. Had je verdomme zo ingespannen voor Kalou. Die stond in zijn recht, die had nergens over gelogen, die voldeed aan alle voorwaarden waaraan hij moest voldoen, maar ja, die was geen kamerlid. Verdonk wordt geïnterviewd en Ferry de Zwetser vraagt of de kamer Ayaan nu geen valse hoop heeft gegeven. De ministerin zegt dat ze nu lekker zes weken op haar dikke luie reet gaat zitten en daarna een lange neus trekt naar de kamer en Vriendin Etcetera. De ministerin ontkent dat dit iets te maken had met haar kandidaatlijsttrekkerschap van de VVD. Hahahahahaha. Maar ja, ze komt net uit een debat waarin de kamer haar verteld heeft dat liegen mag, dus je kunt haar niet eens ongelijk geven.

02:52 Binnen vijf minuten heeft mevrouw de ministerin duidelijk gemaakt dat er voor Vriendin Ayaan Huppeldepup geen enkele hoop is en ze blijft volhouden dat het niets te maken heeft met haar kandidaatlijsttrekkerschap. Nu liegt ze ook nog over wat ze wel of niet gezegd heeft, maar ze zegt wel iets interessants: de zaak van de leugens over het vluchtverhaal is verjaard. Kijk, dat wisten wij niet. Dus nu kunnen wij aan onze raad aan vluchtelingen toevoegen: Lieg vaak, lieg veel, lieg naar hartelust, maar zorg wel dat je een politieke kruiwagen vindt die je helpt je leugens over de verjaringstermijn heen te trekken.

02:56 Afijn, kortom. Het was een farce en wij sluiten af met een vraag aan Femke Halsema: Hé, Femke, is het nog gelukt met die e-mailtjes?17-05-2006 01.56 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere