Op een kangoeroe-eiland waar je koalaberen vindt

Volgens onze muziekliefhebber had het Cocktailtrio ooit een hit met een lied dat begon met de zinsnede: "op een kangoeroe-eiland, waar je kangoeroes vindt, liep een kangoeroemoeder met een kangoeroekind". Dat zou dan een vertaling zijn geweest van 'Tie me kangaroo down sport' van Rolf Harris. Wij hebben dit laten onderzoeken door onze stagiaire, maar die kwam terug met de mededeling dat het onvindbaar was. Dat betekent dat het boek 'The Originals' van Arnold Rypens (ISBN 90-76695-02-4) er nix over zegt, want verder zoekt onze stagiaire niet, weten wij.

Wij kijken wel verder dan onze neus lang is, maar zelfs de webzijde van 'The Originals' leverde niets op, behalve de kennis dat je www.originals.be moet hebben, omdat de webzijde www.theoriginals.be aan KV Mechelen gewijd is.

Even terzake nu: op Kangaroo Island vind je misschien wel kangoeroes, maar zeker koalaberen. Te veel koalaberen kennelijk, want de regering van Zuid-Australiƫ (The South Australian Government) heeft nu vier miljoen dollar (wij hebben geen flauw idee hoeveel Australische dollars er in een euro gaan) vrij gemaakt om de aantallen koalaberen op Kangaroo Island binnen de perken te houden. Het geld gaat gebruikt worden om meer van die beestjes te steriliseren en om de dieren naar verscheidene plekken in het zuidoosten van de staat te transporteren. Volgens premier Mike Rann wordt zo een milieuramp voorkomen, maar het afschieten van koalaberen gaat hem te ver.

(Bronnen: 'The Originals' en ABC News Online)

Wij konden zo gauw geen koalabeer vinden, dus hebben we maar een houten beer met een samovar uit het archief geplukt.23-05-2005 12.53 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere