We worden gehersenspoeld, wist u dat?

Voor het eerst sinds tijden nam uw captain weer eens een kijkje op de webzijde Linkse Lente. Van lang geleden herinnerde hij zich dat het forum aldaar niet functioneerde, maar daar bleek verbetering in opgetreden te zijn. Kortom, als hij zou willen, kan uw captain ook daar meediscussiëren. Hij was al bijna begonnen het forum vol te pletteren met zijn meningen, toen een van de andere bezoekers (een 'Stamgast', stond erbij. Hoe wordt je 'stamgast' op een forum?) al begon te zeiken over het feit dat uw captain een paar links naar eigen stukjes en stukjes van Stommeling Jones had aangebracht.

Deze skakels waren allemaal relevant, maar de 'stamgast' meende dat uw captain zich schuldig maakte aan "reclame" voor zijn eigen webzijde. Natuurlijk werd deze 'stamgast' van repliek gediend, maar hij drukte uw captain wel met de neus op de feiten: uw captain moet zijn tijd niet verdoen aan het reageren op andermans webzijde, maar gewoon zijn eigen stukjes schrijven. Dat zal ze leren.

Welnu: op genoemd forum bestaat het onderwerp Eenvoudige leefstijl kan veel maatschappelijke problemen verminderen, waar ene Hans in het Huis ("stamgast, 929 bijdragen, geregistreerd 13 januari 2006") sinds 22 februari 2006 met zichzelf zit te discussiëren. Deze zelfde Hans in het Huis leverde vandaag ook een bijdrage (dat zal dan nummer 929 wel geweest zijn) bij een ander onderwerp. Uw captain heeft daarop gereageerd en dat zag er als volgt uit (wat de text betreft. De opmaak is niet hetzelfde, want die van 'Linkse Lente' is nogal blauw en daar houden wij niet zo van):

"Hans in het Huis schreef:

Meer werkelijke democratie in het Midden Oosten zou mooi zijn, mits de macht niet in handen valt van het bedrijfsleven. Net als in het Westen. Voor het beïnvloeden van politici hebben de grote bedrijven hier een effectieve strategie: geld onder de tafel schuiven, wederdiensten, mooie baantjes vergeven, enz.... Twintigduizend euro in een envelop valt niemand op in een restaurant.

En de kiezers in het Westen worden zoetgehouden via de media. Want wie de media in handen heeft, heeft de macht in een democratie.

De Westerse 'democratie' is daarom maar heel betrekkelijk. Wij worden niet gebrainwashed door ayatollahs, maar wel door de lobby van grote bedrijven. Dagen nacht, met wetenschappelijk gestuurde, uiterst effectieve beïnvloedingsechnieken. Die grote bedrijven hebben een enorme invloed op de kiezers.

Ze zorgen voor veel vermaak op tv. Opium voor het volk, zodat de kijkers zo min mogelijk worden geconfronteerd met links-kritische geluiden en veel onnodige producten kopen, ook al is dat slecht voor het milieu. "Niet nadenken mensen, Dat doen wij wel voor jullie. Braaf kopen en kopjes in het zand." Consumentisme is onze nieuwe religie. Moslims zien dat vaak beter dan wijzelf.

[REACTIE van uw captain] Zou meneer Hans in het Huis als de sodemieter met bewijzen willen komen? Heeft hij zelf soms van iemand "twintigduizend euro in een envelop" aangepakt "in een restaurant"?
Als de beïnvloedingstechnieken van de "lobby van grote bedrijven" waarmee wij "gebrainwashed" worden zo "uiterst effectief" zijn, hoe komt meneer Hans in het Huis dan aan zijn conclusies? Heeft het hersenspoelen op hem geen effect? Wat niet is, kan niet gespoeld worden, dat is waar.

Gelukkig had ik elders op het forum al iets van meneer Hans in het Huis gelezen en daardoor kan ik constateren dat het "consumentisme" een beetje een stokpaardje van meneer Hans in het Huis is.

Zijn stelling "Ze zorgen voor veel vermaak op tv. Opium voor het volk, zodat de kijkers zo min mogelijk worden geconfronteerd met links-kritische geluiden ..." is echter onjuist. Aan de kijkcijfers valt te zien dat HET vermaak van de afgelopen week de buitengewoon gênante vertoning rond mevrouw Hirsi Dinges was.

"Links-kritische geluiden" horen we in Nederland slechts sporadisch en dan zijn ze afkomstig van de SP. Van Groen Links hoef je geen "links-kritische geluiden" te verwachten, daar de partij vergeven is van de zweefkezen.

Wel is het waar dat vermaak op televisie kan afleiden van ernstiger zaken. In dat verband wijs ik er graag op dat Groen Links zich vol enthousiasme voor het karretje van het godsdienstwaanzinnige neostalinistische griezelkabinet Balkenende heeft laten spannen door voluit mee te doen aan het gedoe rond mevrouw de Somalische Schreeuwer, maar later in de week, toen een kamermeerderheid akkoord ging met de verdere afbraak van de rechtsstaat de mond te houden. Het hele land had in repenroer moeten zijn. Maar ja, ook de kamerleden van Groen Links lijden aan de kamerledenkwaal die maakt dat ze denken boven de wet te staan. Zie ook Zembla onderdeel van complot tegen rechtsstaat."19-05-2006 12.54 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere