Nederland-Roemenië, live gelogd

StommelingJones
De eerste winst is binnen: Th� Lau zingt het Wilhelmus en niet Glennis 'ik maak er een zootje van' Grace. Het gebrom van Lau is een verademing na dat schelle gekrijs.

20:31 We zijn begonnen. Balbezit Roemeni�. Eerste achterbal. Balbezit Nederland, eerste overtreding, Chivu op Van Nistelrooij. Daar had Chivu best geel voor mogen hebben. Alweer een Roemeense overtreding.

20:33 Spel op de Roemeense helft. Roemenen in balbezit. Van Nistelrooij pakt Chivu terug.

20:34 Schot van Nicolescu, Van der Sar tikt hem over. Corner dus. Die zal er wel ineens invliegen. Opdam geeft een nieuwe corner weg. Nu dan? Van der Sar stompt weg, counter loopt snel dood, balverlies Roemeni�, ingooi Nederland.

20:36 Van Nistelrooij geeft er een een schop. Bal gaat wat heen en weer. Van enige opbouw is bij beide partijen nog geen sprake. Van Bommel duwt er een ondersteboven.

20:37 Buitenspel Roemeni�.

20:38 Eerste corner Nederland. Kuijt kopt op goal, maar Lobont maakt er een corner van. Geduw in het strafschopgebied. Van Bommel neemt hem, Kuijt kopt kansloos naast.

20:40 Heitinga is naar de kapper geweest. Hij zag er al niet zo snugger uit, maar met dit stekeltjeshoofd gaat hij er niet op vooruit. Ondertussen schiet Mitea naast.

20:42 Aanval Roemeni�, heel effectief onderbroken door Van Bronckhorst.

20:44 Het kabbelt wat. De stemming op de tribune is wel positief, en waarom ook niet, maar wij willen doelpunten zien. Nu leek Nederland aan een leuke aanval te bouwen, geeft Van Bommel de bal weg. Robben, Kuijt, Roemeen. Ingooi. Wij kunnen ons veroorloven even een biertje te openen, want dit blijft nog wel even voortkabbelen.

20:47 Ingooi Roemeni� op Nederlandse helft. Balbezit Roemeni�, schot op goal, geen probleem voor Van der Sar.

20:48 Chivu torpedeert Robben en krijgt geel. Met die gele die hij al had horen te hebben toen hij Van Nistelrooij op zijn hak ging staan had hij er nu af gemogen, maar dat gebeurt dus niet.

20:50 Corner Nederland, afgeslagen, bal komt bij Robben. Kuijt, schot, van richting veranderd, Lobont redt wat moeizaam. In de herhaling blijkt dat het schot niet van richting veranderd werd, maar het maakt niets uit, want hij zat toch niet. Inmiddels zijn beide partijen de bal al weer een paar keer kwijt geweest. Wij hadden begrepen dat Roemeni� per se moest winnen, maar dat weten zij kennelijk niet, of ze sparen het op voor een enorm slotoffensief. Misschien moeten we maar gewoon even gaan liggen en onze stagiaire vragen ons wakker te maken zodra het spannend wordt.

20:54 Cosmin Contra legt Robben neer: geel. Van Bommel neemt de vrije trap, aan de linkerzijlijn van het zestienmetergebied. Bal ineens op doel komt daar niet echt aan en even later is hij alweer op Nederlandse helft. En weer terug. Balbezit Roemeni�. Nederland. Roemeni�. Mutu wacht te lang, en terwijl wij de herhaling zien van de overtreding van Van Bronckhorst, maakt Arjen Robben aan de overkant een goal. Nederland leidt: 1-0. In de herhalingen zien wij dat Kuijt een lange trap gaf, waar Contra beter af had kunnen blijven, want nu legde hij hem mooi neer voor Robben en die ging daar niet uitgebreid over nadenken. Dat terwijl wij dachten dat Nederland goed wegkwam doordat Van Bronckhorst ten onrechte geen penalty tegen kreeg. Afijn, een kniesoor die daar op let, en wij zijn geen kniesoor.

20:59 Weer een Nederlandse corner. Van der Vaart raakt voor het eerst een bal, geloven wij. SBS laat zien, waarom het zo'n klotezender is, door onder in beeld de een of andere tekst over SMS te laten doorlopen. Doe dat nou niet, daar maak je jezelf niet populair mee.

21:02 Van der Vaart neergelegd. Wij begrepen al niet waar hij met die bal helemaal heen dacht te gaan en zijn zinloze loopactie werd terecht onderbroken door een Roemeen, die het ook even niet kon volgen.

21:03 Van der Vaart maakt een onnozele overtreding op de rand van de eigen zestien. Wisselen die man. Deze bal vliegt er ineens in. Neen, Chivu bleek hem te kunnen missen, terwijl het een opgelegde kans was.

21:05 Robben had de 2-0 op de schoen, maar wilde een ander de mogelijkheid bieden en toen werd het nix. Die ander was Van Nistelrooij, dus zo'n slecht idee was dat niet.

21:06 Van der Vaart maakt weer een overtreding. Hij speelt overigens zeer onopvallend, om niet te zeggen als een krant. Hebben we niet iemand op de bank die het beter kan?

21:07 Wij kennen iemand die nu al zou zeggen: ze kunnen nog drie uur doorvoetballen en dan maken ze nog geen goal, maar gezien de manier waarop die eerste uit de lucht kwam vallen, houden wij de mogelijkheid nog even open. Voor beide partijen overigens, hoewel wij voor het Nederlands elftal zijn en het Nederlands elftal een heel licht overwicht lijkt te hebben.

21:10 Natuurlijk hebben we het nog niet gezegd of Roemeni� valt aan. Daar is die SBSSMStekst weer. Stelletje hufters. Van Persie en Nigel de Jong lopen zich warm. Zou een van die twee er in kunnen komen voor Van der Vaart? Robben wordt neergelegd.

21:12 Van Bommel neemt de vrije trap. Levert nix op.

21:13 Het zal al wel weer zowat rust zijn, niet? Pancu (?) krijgt geel omdat hij Kuijt onderuitschopt.

21:15 Nederland lijkt de zaak wel zo'n beetje onder controle te hebben. Inmiddels is het rust.

RUST

21:31 We gaan weer beginnen. Geen wissels.

21:32 Gaan we nou nog beginnen? Van Bommel is er nog niet. Die moest zeker eerst nog even uitgebreid pissen.

21:33 We zijn weer begonnen en Kuijt wordt neergelegd. Robben gaat hem vanaf rechts nemen. Hoek zestien, voorzet, Kuijt kopt, 2-0. Dat was een mooie. Dat je bij het koppen nog zoveel armen mag gebruiken. Niet dat hij hem er insloeg of zo, maar hij duwde wel zijn tegenstander weg.

21:36 Van Nistelrooij buitenspel. Aanval Roemeni� loopt dood, wordt gereanimeerd en verzandt.

21:37 De Jong gaat er inkomen.

21:38 Van Bommel gaat eraf. Dat vinden wij niet geheel terecht. Wij hadden liever gezien dat Van der Vaart er afging.

21:41 Kabbel, kabbel, kabbel. Overtredinkje hier en daar, balverlies, heen en weer gegolf. Robben krijgt een corner. Opdam schiet naast.

21:42 Van Persie gaat zich warm lopen. Gaat Kuijt er dan af, of Robben? Of toch gewoon Van der Vaart? Aanval Nederland, Robben gaat liggen, doeltrap.

21:44 Nicolescu neergelegd door Opdam. Mutu neemt de vrije trap, maar het wordt niet gevaarlijk, terwijl het maar vijfentwintig meter van de goal was. Even later kopt Petre op goal, maar Van der Sar laat zien dat hij een leuk zweefje in huis heeft. Dat zijn prettige ballen voor een keeper.

21:47 De Jong heeft nummer veertien. Had dat nummer eigenlijk niet gepensioneerd kunnen worden, als eerbetoon aan Johan Cruyff (of was het nou Cruijff? Wij blijven het vergeten, en van Kuijt of Kuyt weten we het ook niet zeker)? Van Persie is wel ongeveer klaar om in te vallen.

21:49 Vrije trap Roemeni�. Kansrijke positie. Ineens. In de handen van Van der Sar. Een leuk gezicht trouwens, zo'n achtmansmuur, met vier Oranjespelers en daarnaast vier Roemenen. Die gingen keurig opzij, maar het hielp nix.

21:51 Van der Vaart maakt weer een onnozele overtreding. Hij krijgt geel en is dus geschorst voor woensdag. Van Persie komt erin, voor Van Nistelrooij. Waarom mag Van der Vaart blijven staan?

21:54 Wissel bij Roemeni�: Mitea gaat eruit, Nicolae komt erin. Schot van Stoica, makkie voor Van der Sar. Het is een hele rustige wedstrijd en echte kansen zijn er weinig. Nu een aanval van Nederland, dat leek even wat te kunnen worden, maar doordat Van Persie in buitenspelpositie stond, kon Robben hem niet aanspelen en daarna liep het dood. Weer een afstandsschot van de Roemenen, gevolgd door een miniem kansje voor Nederland. Het gaat wel snel heen en weer, af en toe.

21:57 Wij schenken nog maar eens in.

21:59 Afstandsschot De Jong, makkie voor Lobont.

22:01 Het wordt tijd voor een bevlieging van Robben, Van Persie of Van der Vaart. Hoe is het mogelijk. We hebben het nog niet gezegd of die drie voeren een mooie aanval uit, alleen verzuimt Van Persie te scoren. Hij schuift hem naast. Hij schaamt zich er zo te zien wel voor en dat is goed. Bij 2-0 krijgen wij van zoiets niet meteen bloedgolven en wij denken bovendien dat het in deze groep niet op doelsaldo gaat aankomen.

22:03 Daar is die SBSSMStekst weer. Gelukkig gaat hij dit keer niet door het spel heen, want dat is meer boven in beeld. Mutu maait over de bal heen, in de zestien van Nederland en mist nog een keer. Van Persie op Robben, Robben schiet tegen Lobont op. Als je het zo ziet, is zo'n veld helemaal niet zo groot eigenlijk.

22:06 Nog een minuut of twaalf. In onze zestien val er een om, van de Roemenen. Dat gebeurde op zo'n plek, dat je vrij zeker weet dat het geen fopduik was, de bal was (nog) niet eens in de buurt, maar een herhaling krijgen we niet. Er wordt ook niet voor gefloten.

22:08 Nu krijgen wij toch nog onze zin. Van der Vaart wordt gewisseld. Maduro komt erin.

22:09 Landzaat speelt een onopvallende wedstrijd, maar wat hij doet, doet hij wel goed. Nu wordt hij getroffen door Mutu. Vrije trap. Komt uiteindelijk via onder anderen Robben bij Maduro terecht en die schiet hoog over.

22:11 Die Mutu moet nou toch eens ophouden. Weer een overtreding.

22:12 Mutu gaat eruit, Coman (?) komt erin.

22:13 Coman schiet naast. Voor de rest zijn we inmiddels duidelijk aan het wachten op het eindsignaal. De Roemenen maken niet de indruk dat ze nog gaan aanzetten voor een slotoffensief. Het lijkt wel alsof ze er niet meer in geloven, en zelfs alsof ze dat helemaal niet gedaan hebben. Shot van de tribune: Cruyff heeft zijn vlaggetje stuk gemaakt of opgerold. Hij kijkt niet enthousiast, maar ook niet echt boos. Hij zal ook wel zitten te wachten tot het afgelopen is.

22:15 Een deel van het publiek begint af te tellen, maar we moeten nog zeker drie minuten. Daarom beginnen ze maar weer opnieuw. Begin dan bij honderdtachtig in plaats van bij tien.

22:17 Roemeens afstandsschot. Niet eng.

22:18 Vrije trap door Van Persie, moet over. Er was nog niet gefloten. Nu kort en Robben laat zich omverschoppen door Coman. Vrije trap genomen en Landzaat schiet subtiel over.

22:20 De twee minuten extra tijd zijn ook bijna voorbij. Van der Sar komt lekker ver zijn doel uit, speelt naar Kuijt en de scheidsrechter fluit af. De wedstrijd zit erop en wij gaan wat vuurwerk afsteken op het dak van het redactielokaal.

04-06-2005 20.18 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere