Minister De Gucht heeft spijt. Jammer

De Belgische minister De Gucht heeft Neerlands slechtste premier aller tijden (zou het echt zo zijn? Misschien niet, want Nederland heeft nogal wat slechte premiers gekend, doch dit terzijde) zaterdag omschreven als : "een mix van Harry Potter en brave stijfburgerlijkheid, een man in wie ik geen spoortje charisma kan ontwaren". Dit is geen omschrijving die van veel inzicht getuigt, al was het maar omdat Harry Potter wel kan toveren en zich bij ons weten nog nooit vergrepen heeft aan het landsbestuur. Zo ja, dan heeft hij er nooit zo'n zootje van gemaakt als ons Jeepeetje, maar we dwalen af.

Onze oncharismatische minister-president bleek ook nog eens uitermate kleinzerig te zijn en begon op hoge toon te roepen dat de omschrijving onaanvaardbaar was en dergelijke. Als wij de media mogen geloven tenminste, want wij waren er zelf niet bij. Balkenende lijkt ons trouwens typisch iemand, wiens stem een paar octaven de hoogte in gaat zodra hij zich vreselijk opwindt, waardoor het geluid blijft hangen tussen dat van een piepende ballon en een opgevoerde fluitketel, maar we kunnen ons vergissen.

Volgens De Gucht hebben veel media Balkenende net zo omschreven als De Gucht dat gedaan heeft. "Als men dat beeld kwetsend vindt, vind ik dat jammer", aldus De Gucht. Hij is volgens RTL bereid te zeggen dat hij spijt heeft van zijn omschrijving van premier Balkenende. Dat is heel lief van hem.

Zou Balkenende nu zelf niet door hebben dat hij zich met zo'n overtrokken reactie op zo'n opmerking alleen maar verder voor schut zet? "Mama, ze zijn niet lief tegen me."05-06-2005 13.02 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere