Europese grondwet wordt in stukjes doorgedrukt

Terwijl onze regering tot zijn schande nog steeds niet is afgetreden, bericht de Telegraph webzijde dat sommige Engelsen bang zijn voor datgene dat ook wij vrezen, namelijk dat de Europese grondwet weliswaar officieel niet wordt aangenomen, maar stiekem en in stukjes wordt doorgedrukt, geheel volgens de aloude traditie van het Frans-Duitse bondgenootschap.

De Telegraph constateert dat de Engelse regering zelfs al hints dienaangaande gegeven heeft. Jack Straw, de minister van buitenlandse zaken schijnt bijvoorbeeld gezegd te hebben dat ook na het NON en het NEEN sommige delen gewoon door kunnen gaan. Hij weigerde ook om de grondwet dood te verklaren. De Europese Commissie weigert zich ook bij de feiten neer te leggen en vraagt de Europese leiders de grondwet te blijven steunen, wat Straw dus netjes gedaan heeft.

"Iedereen weet dat ze, als ze nu doorgaan met stukjes van de grondwet, gaandeweg steeds meer onderdelen ervan gaan invoeren", aldus Neil O'Brien, leider van de Engelse neecampagne. Liam Fox, van de conservatieven zei: "Ik mag dan geen praktijk meer hebben als arts, maar ik herken een lijk nog steeds als ik het zie en als dit geen geval voor het mortuarium is, weet ik het niet meer. Dit is een dode grondwet." Het Engelse ministerie van buitenlandse zaken denkt overigens dat er nog heel wat gediscussieerd gaat worden, voordat de EU-leiders (wie zijn dat eigenlijk?) de grondwet laten vallen.

Volgens een enquĂȘte in opdracht van het programma Newsnight, van BBC2, zou vierenzestig procent van de Britten op dit moment NO stemmen, tegen twintig procent yes.

Volgens ons is er iets goed mis met de democratie in verscheidene Europese landen en wordt dat door de situatie met deze flutgrondwet wel heel schrijnend duidelijk. Daar zouden eens wat kamervragen over gesteld moeten worden.07-06-2005 03.41 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere