Milieu verbetert, maar niet snel genoeg

Minister-president Balkenende, die nog steeds niet begrepen heeft dat hij geen andere keus heeft, dan af te treden, heeft om de een of andere reden een brief naar de tweede kamer gestuurd over het milieu en hij heeft er ook een toespraak over gehouden. Hij zegt, onder andere, dat de milieukwaliteit in Nederland verbetert, maar dat hij "geen reden tot tevredenheid" ziet. Nederland heeft volgens hem "verdergaande" maatregelen nodig om aan de internationale normen te voldoen. Dan volgt er een hoop obligate praat, met woorden als grensoverschrijdend, innovatie, ambitieuze doelstellingen en meer van die dingen, maar het opvallendste en smerigste zit aan het eind van het persbericht over de brief.

Wij citeren: "Balkenende noemt vijf manieren waarop Nederland kan bijdragen aan een beter milieu:" [... Wij laten vier manieren weg ...] "Voor de laatste manier doet Balkenende een oproep aan burgers. Stijgende inkomens van huishoudens zorgen nu vaak voor een stijgend energiegebruik. De minister-president redeneert dat mensen die wat meer te besteden hebben, juist ook beter in staat zijn om wat meer op het milieu te letten."

Wij onderdrukken onze bloedgolven, en vragen ons geforceerd glimlachend af, waar hij die "stijgende inkomens" vandaan haalt, en of het hem is ontgaan, dat huishoudens dankzij de privatisering van de energievoorziening en de ekotax sowieso meer geld kwijt zijn aan hun energiegebruik dan voorheen, nog afgezien van de uiro (term gegapt van Ben Bot) natuurlijk, dat bovendien alle gemeenten, waterschappen en andere belastinginners in Nederland al jaren stelselmatig bezig zijn de huishoudens geheel en al uit te kleden, zodat de "mensen die wat meer te besteden hebben" een wel erg beperkte categorie beginnen te vormen.

Die man is duidelijk alle gevoel voor realiteit kwijt, als hij het al ooit gehad heeft. (Bron: www.regering.nl).07-06-2005 17.26 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere