Atoomvrijstaat, waar lag dat ook alweer?

In ons redactiearchief moeten wij nog ergens een exemplaar hebben van een foldertje, waarop een foto van een antikernenergiedemonstratie staat afgebeeld. Op een van de meegedragen borden staat te lezen "Kernenergie leidt tot politiestaat".

Op dit moment beginnen de politiebonzen te pleiten voor de ultieme vorm van elektronische politiestaat, zoals we die bij stukjes en beetjes al kennen uit sciencefictionfilms, waarbij iedereen te allen tijde gevolgd wordt en dat nog leuk moet vinden ook, zonder dat er overigens ook maar een boef meer door gevangen wordt.

Tegelijkertijd ziet de kernenergielobby zijn kans schoon. Dankzij de Partij Zonder Idealen 66 blijft de kerncentrale Borsele niet alleen langer open, maar blijkt nu ook "de discussie over kernenergie heropend" te zijn.

Je zou haast gaan geloven dat die demonstrant met zijn bord gelijk had, of dat zijn tekst ook had kunnen luiden "Politiestaat leidt tot kernenergie" of nog beter: "Kernenergie en politiestaat, of althans inperking van de vrijheid en democratische rechten, konden best eens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn", maar dat is een beetje lang voor op zo'n bord.

Foto: paspoort van de Atoomvrijstaat, model 198123-06-2005 23.09 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere