Blaffende koeien bijten niet (VII)

Wat vooraf ging: een honderdentweejarige kersverse moeder en haar lijfwacht bevinden zich in het ziekenhuis, alwaar zij zich een beetje vervelen

Gerald stond op om de televisie uit te zetten. "Zeg Oma," vroeg hij, "heeft dat onderzoek nog wat opgeleverd eigenlijk?"
"Ik zou het niet weten, want ze geven je de resultaten toch nooit meteen. Ik heb een keer meegemaakt dat ik een onderzoek bij een internist moest ondergaan, helemaal binnenste buiten werd gekeerd en zo, en dat ik toen twee weken later nog speciaal terug moest komen voor het horen van de resultaten. Ik kom daar binnen, zegt die man tegen  mij: hoe gaat het met u? Ik zeg, dat gaat u mij toch vertellen dokter? Daar kon hij niet tegen. Wat een waardeloos gevoel voor humor."
"Nou, ik vond hem eerlijk  gezegd ook vrij flauw."
"Zo, vond jij dat. Je onthoudt toch zeker wel even wie er hier jouw salaris betaalt he?"
"Ik zou zelf toch eerder geneigd zijn om het loon te noemen, en niet bepaald naar werken. Maar als u wilt dat ik wegga, dan ga ik wel, en dan zal ik niet aarzelen eerst de fotografen en journalisten binnen te laten, zodat u zich weer realiseert waarom ik ook al weer onmisbaar was."
"Punt voor jou."
"Dank u. Is er eigenlijk iemand die de puntentelling bijhoudt?"
"De puntentelling des levens bedoel je? Zodat je op een gegeven moment een stem van boven hoort komen die op luide toon dondert 'Game, set en match voor de dood?"
"Ach, wat een mooie beeldspraak. Stukje chocola?"
"Ja, lekker."

"Zullen we een spelletje schaken Oma?"
"Waarom vraag je dat nou weer? Je weet toch dat ik daar niet van hou. Bovendien kunnen vrouwen helemaal niet schaken, dus dat zou jij altijd winnen. En als er nou iets is waar ik niet tegen kan, dan is het wel mijn verlies. Schaken is trouwens ook ongelofelijk saai. Een beetje met die stukken schuiven en springen, terwijl je weet dat er machines zijn die dat beter doen, dat heeft toch geen enkele zin. Waarom zou je dan nog zo'n spel spelen?"
"Ja maar Oma, u wilt toch niet serieus beweren dat u alleen maar aan dingen mee wilt doen waarin niemand beter is dan u? Als dat zo is, kunt u dus helemaal niets meer doen."

25-07-2005 11.32 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere