Vragenuurtje Tweede Kamer, live gelogd

Stommeling Jones als kamerclown
14:05 Het is weer zo ver: het vragenuurtje begint met afscheidnemen van een kiezersbedrieger die er tussenuit naait. In dit geval mevrouw Koomen van het CDA. Zoals te doen gebruikelijk heeft ook zij een brief geschreven aan de voorzitter, waarin zij haar kutsmoesjes uiteenzet. Zoals ook te doen gebruikelijk eisen wij dat zij al het als kamerlid genoten salaris terugbetaalt, een forse boete betaalt en zich nooit meer in de politiek laat zien. Opgesodemieterd. Ga weg en blijf weg.

14:09 Ze krijgt nog applaus voor haar brief ook en de voorzitter spreekt haar zelfs vriendelijk toe. Geef dat mens een schop.

14:15 De enige vraag van vandaag is afkomstig van kamerlid Duivendak, dat in de krant gelezen heeft dat er afgelopen weekend een autoongeluk gebeurd is. Hij heeft zijn arm in een mitella, dus hij zal wel dronken van zijn fiets gelazerd zijn, maar hij wil dat jonge automobilisten verplicht nog een keer moeten terugkomen als ze hun rijbewijs gehaald hebben. Volgens ons heeft mevrouw Peijs geen rijbewijs, dus welk antwoord ze ook geeft, het is allemaal tamelijk zinloos. Bovendien is Duivendak van een antiautopartij en in dier voege is zijn vraag verdacht.

14:18 Uit het antwoord van mevrouw Peijs blijkt dat zij een erg lage dunk heeft van de rijopleiding in Nederland. Volgens haar kunnen mensen die net hun rijbewijs hebben namelijk niet rijden. Als wij rijschoolhouder of examinator waren, zouden wij erg kwaad worden op deze minister. Volgens de minister hebben de tot nog toe genomen maatregelen wel effect gehad. De minister gaat in het najaar bevindingen mededelen naar aanleiding van onderzoek en blablabladeblablabla. Heeft die Duivendak zelf eigenlijk een rijbewijs?

14:22 Duivendak is blij dat de minister een "terugkomdag" gaat onderzoeken. En zo krijgen we te maken met nog meer bevoogding door de staat. Waarom? Omdat er zich jaarlijks, van alle duizenden jonge automobilisten enkele tientallen doodrijden. De goeden moeten hier dus onder de doden lijden.

14:25 Mevrouw Lia Roefs van de PvdA heeft ook nog wat te zeiken en de minister wil de school verplichten kinderen verkeerseducatie te geven. Meneer Max Hermans van de LPF vindt dat er nu, naar aanleiding van een zo'n ongeluk, niet meteen nog meer beleid op de jonge automobilist moet worden losgelaten. Dat zijn wij wel met hem eens. De minister zegt "we gaan even kijken hoe je dat vorm zou moeten geven", maar wat ze precies bedoelt is onduidelijk. Meneer Hermans is echter tevreden met het antwoord. We horen dat er in Gelderland een paailot (wat zou dat zijn?) draait en daarmee is het vragenuurtje afgelopen.

14:29 De buitenbeeldstem vertelt nog even dat het Principeloze Prutspartijtje vanavond een debat houdt tussen de potentiƫle lijsttrekkers, waaronder minister Alexander 'de vermoorde onschuld' Pechtold en Osewiesewosetrallala (hier en daar ook bekend als Vieze Loes van der Laan). Wij zijn klaar.06-06-2006 14.05 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere