Vakantiegroeten van Stommeling Jones (VIII)

StommelingJones
Als er vandaag renners omgevallen zijn of in botsing gekomen met toeschouwers, dan ga ik in ieder geval vrijuit. Ik ben niet in de buurt geweest. Door omstandigheden had ik gisteravond mijn tentje opgeslagen op een fijn grasveldje in Luneville, niet zo ver van Nancy. Aangezien de redactiemotorfiets weer het nodige te lijden had gehad, ben ik tot diep in de nacht aan het sleutelen geweest, zo goed en zo kwaad als dat ging. De regen was inmiddels overgegaan in een stralende giet en om te voorkomen dat ik allerlei onderdelen zou kwijtraken in de vers ontstane blubber had ik uit voorzorg de redactiemotorfiets binnengehaald in de tent, wat al vrij snel niet zo'n briljant idee bleek. Die trekkerstentjes zijn dan van binnen nog verrassend klein, zelfs als je in een keer met je stuur door binnen en buitentent schiet.

Nadat ik de aldus ontstane scheur had afgedicht met een plastic zak van de prisunic, kon ik dus verder met mijn herstelwerkzaamheden, waarbij helaas het ontbreken van de tankdop er de oorzaak van was dat er wat brandstof over mijn slaapzak ging toen de redactiemotorfiets in het halfduister voor de tweede keer omviel. Toen ik de voorste tentstok weer overeind gezet had en bezig was met de achterste, viel de redactiemotorfiets bijna opnieuw om, maar dit keer wist ik hem tegen te houden. Aangezien ik echter met de ene hand de tentstok moest vasthouden, terwijl ik met de andere mijn vervoermiddel rechtop probeerde te zetten, kon ik niet verhinderen dat de inmiddels weer gevulde jerrycan tegen de grond sloeg, waardoor de dop eraf stuiterde.

In een reflex greep ik ernaar, zodat zowel de tentstok als de redactiemotorfiets over mij heen vielen, waardoor ik geen kans meer zag, de jerrycan te pakken. Overdekt met binnentent, buitentent en motorfiets zag ik geen andere mogelijkheid dan mij met behulp van mijn Zwitsers legerzakmes een weg naar buiten te banen. Toen ik de redactiemotorfiets tegen een boom geparkeerd had en temidden van de restanten van mijn tent in de open lucht zat, besloot ik niet in paniek te raken en eens rustig na te denken over wat mij nu te doen stond. "Nadenken gaat beter met een sigaar erbij", dacht ik. Als ik de lucifer niet naast mij op mijn slaapzak had laten vallen, was het misschien allemaal nog wel goed gegaan, maar nu ontstond er een steekvlam van niet geringe omvang. Met grote tegenwoordigheid van geest rolde ik weg. Helaas kon ik niet verhinderen dat de tent met inhoud in vlammen opging.

Nadat ik de losse onderdelen van de redactiemotorfiets uit de as gevist had en voor zover mogelijk aan het apparaat had bevestigd, heb ik de nacht doorgebracht onder een viaduct. Ik vraag me af, of dit soort dingen onder de reisverzekering valt. In ieder geval kwam ik er vanochtend op tijd achter, dat de Tour de France vandaag in Luneville zou starten om naar Karlsruhe te rijden. Hierop besloot ik, vandaag naar het zuiden te gaan. Op dit moment zit ik in Gerardmer, waar ik met veel moeite ben aangekomen. Morgen heb ik een rustdag voor mijzelf ingelast. Een geluk bij een ongeluk is, dat ik nu definitief geen last meer heb van die wielrenners.08-07-2005 17.56 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere