Armstrong opnieuw beschuldigd van dopinggebruik

Wij hebben al eens eerder gemeld, dat wij een schijthekel hebben aan Lance Armstrong en dat we hopen dat hij een keer gepakt wordt wegens dopinggebruik hadden wij ook al eens gezegd, dachten wij.Vandaar dat wij er als de kippen bij zijn om u te wijzen op een artikel op de webzijde van Le Monde. Het heet "Armstrong trompe le public et le cyclisme", oftewel "Armstrong bedriegt het publiek en de wielrennerij".

Het is de weergave van een vraaggesprek met de Texaan Mike Anderson, die de persoonlijk assistent van Armstrong geweest is en nu in een juridische twist met diezelfde Armstrong verwikkeld is. Hij noemt Armstrong een bedrieger. Hij beweert dat Lance Armstrong androstenine gebruikt zou hebben (Anderson heeft een doosje gevonden, dat volgens hem van Lance was), en dat mag volgens hem niet, omdat androstenine onder de steroïden valt. Wij zouden graag zeggen dat Anderson overtuigend overkomt, maar iemand die beweert een zekere basiskennis op het gebied van medicijnen te hebben ("une connaissance de base de la médecine") omdat zijn moeder verpleegster was en omdat zijn zussen en zijn ooms ook in een medische omgeving gewerkt hebben ("le milieu médical"), maakt op ons net iets minder indruk dan iemand die er zelf voor doorgeleerd heeft. Het lijkt ons ook, dat een advocaat van Armstrong korte metten zou kunnen maken met die bewering, hoe jammer wij dat ook vinden.

Mike Anderson zegt verder dat Armstrong zich in april of mei 2004 in Austin (de hoofdstad van Texas) onttrokken zou hebben aan een onverwachte dopingcontrole. Foei Lance. Anderson beweert dat Armstrong tegen hem gezegd zou hebben, in een gesprek over Johan Museeuw die beschuldigd werd van steroïdengebruik: "iedereen doet het" ("Tout le monde fait ça").

De Italiaanse dokter Michele Ferrari komt ook ter sprake en Anderson zegt, dat Armstrong die man 'Doctor Evil' genoemd zou hebben en als de dood was samen met hem gezien te worden, maar ondertussen wel zijn doping van hem betrok. In dit verband worden Ekimov en Hincapie ook genoemd. Er staat in feite nix in dit hele stukje wat niet al eerder gezegd was, maar kennelijk zitten er bij Le Monde ook mensen die een hekel hebben aan Lance Armstrong. Wij zijn reuze benieuwd hoe dit allemaal gaat aflopen en wij raden Mike Anderson aan in ieder geval goed uit te kijken met oversteken.

Foto: twee tourwinnaars aan wien wij een minder grote hekel hebben dan aan Armstrong12-07-2005 16.14 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere