De blauwe reclameleeuw (II)

Wij weten nog steeds niet zeker (want we hebben ons er verder niet in verdiept) of De Blauwe Leeuw nu een privélog van een Postbankklantenservicemedewerker met een beroepsdeformatie is of een soort reclameactie van de Postbank (zie De blauwe reclameleeuw) en het boeit ons niet echt, maar de bijdrage van vandaag vonden wij grappig genoeg om door te geven.

Schijtende leeuw
Onder de titel 'Escalatie: Het onstaan van een terechte klacht' vertelt de logger dat niet alle klachten te verhelpen zijn. Gezien het feit dat wij ervan uitgaan dat de klantenservice bij grote bedrijven bedoeld is voor het afpoeieren van klanten ("als het u niet bevalt, sodemietert u maar op. Klanten zat.") verbaast ons dat niet.

Wat ons ook niet verbaast, is dat de 'blauwe leukerd' de niet geholpen klant adviseert om dan maar een klacht in te dienen ("In vaktermen heet dat 'escalatie'", aldus de logger), en hun de klachtenformulieren toestuurt. De logger besluit met: "Het komt uiteindelijk neer op het volgende: als een klacht duidelijk onderbouwd is, kan dit een herhaling van een klacht voorkomen en dat is zowel in mijn voordeel als medewerker van de Postbank als de klant."

Wij zouden weleens de cijfertjes willen zien, waaruit blijkt hoeveel mensen met die klachtenformulieren gewoon hun reet afvegen, na het roepen van "zak er dan maar in" of woorden van gelijke strekking, en naar een andere bank gaan (om daar te ontdekken dat ze al snel dezelfde problemen krijgen als bij de Postbank, maar dat is een heel ander verhaal) om over een paar jaar uit onverwerkte frustratie alsnog de ruiten in te gooien bij de Postbank. Of bij de klantenservice.15-07-2005 11.50 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere