Seedorf gaat na het WK uitleg geven

Wij hebben een schijthekel aan Clarence Seedorf en vinden het helemaal niet erg dat hij niet in het Nederlands elftal speelt. Het Russische Sport-Express wist overigens op 21 maart al te melden dat Seedorf niet opgeroepen zou worden, dat Seedorf dat wist en dat Seedorf na het WK gaat uitleggen waarom de bondscoach hem niet zou meenemen. Wij hebben dat toen niet gemeld, omdat wij dachten dat het de volgende dag toch wel groot in alle kranten zou staan, maar dat was niet het geval. Daarna waren wij het gewoon vergeten, maar zojuist dachten wij er weer aan en het bleek nog op de desbetreffende webzijde te staan:
Главный тренер сборной Голландии Марко ван Бастен, прилетавший в Милан на прощальный магч Деметрио Альбертини, встретился с полузащитником Кларенсом Зеедорфом и, судя по всему, окончательно похоронил надежды последнего на участие в чемпионате мира, сообщает собственный корреспондент "СЭ" в Италии Георгий КУДИНОВ. На беседу ван Бастена вызвал сам Зеедорф, попытавшийся добиться у тренера ясности в вопросе о своих перспективах. Диалог игрока и тренера продолжался недолго, а его итогом стала раздраженная реплика Зеедорфа, адресованная репортерам: "После чемпионата мира я объясню вам, почему тренер не вызывает меня в сборную".
Voor diegenen die geen Russisch kennen: "De hoofdtrainer van het Nederlands elftal, Marco Van Basten, die naar Milaan gevlogen was voor de afscheidswedstrijd van Demetrio Albertini, heeft een ontmoeting gehad met middenvelder Clarence Seedorf en, welbeschouwd, diens hoop op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal de grond ingeboord, aldus de eigen correspondent van "SE" in Italië, Georgij Koedinov. Seedorf had Van Basten zelf om het gesprek gevraagd omdat hij van de trainer duidelijkheid wilde hebben over zijn perspectieven. De dialoog tussen speler en trainer heeft niet lang geduurd en het resultaat was een geïrriteerde repliek van Seedorf, gericht tot reporters: "Na het wereldkampioenschap zal ik jullie uitleggen, waarom de trainer mij niet gaat uitnodigen voor het Nederlands elftal."

Wij zijn reuze benieuwd of die uitleg nog komt, maar denken eigenlijk wel van niet. Toen Ruud Gullit indertijd het Nederlands elftal vlak voor het vertrek naar de Verenigde Staten in de steek liet, beloofde hij ook een uitleg en daar zitten wij nog op te wachten (of hebben wij iets gemist? Dat horen we dan graag).

Wij begrijpen overigens de ophef over het 'ontbreken' van Kluivert, Davids en Seedorf niet en citeren graag de uitleg van Stommeling Jones:

"22:09 [...] Jaliens krijgt een vrije trap mee en onze stagiaire denkt dat we weer naar RTL7 (Noot van uw captain: daar was op dat moment Ivoorkust aan het voetballen) gezapt hebben, omdat zij heeft gehoord dat er in het Nederlands elftal geen negers meedoen. Wij leggen uit dat dat alleen geldt voor falende negers. Kluivert zit bij zijn club (heeft hij eigenlijk nog een club?) op de bank, Davids is een vuile schopper en Seedorf heeft in het Nederlands elftal altijd ondermaats gepresteerd, vandaar dat die drie niet mogen meedoen."
Overigens stond op diezelfde Russische pagina ook nog dat Seedorf een liedje had gezongen voor Berlusconi. Voor de volledigheid:
"Голландский полузащитник "Милана" Кларенс Зеедорф спел на прошлой неделе лично для премьер-министра Италии Сильвио Берлускони, сообщает собственный корреспондент "СЭ" в Италии Георгий КУДИНОВ. Поздней ночью, ближе к окончанию торжественного ужина, посвященного двадцатилетию прихода Берлускони в "Милан", Зеедорф исполнил песню What a Wonderful World Луиса Армстронга. На приглашение Зеедорфа спеть вместе с ним что-нибудь еще растроганный Берлускони ответил вежливым отказом."
U mag drie keer raden welk liedje dat was.

23-06-2006 12.06 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere