De sneeuwsmelter

De sneeuwsmelter (The Snow Chaser, GDFF 1073, januari 1960)
Dit verhaal is in Nederland afgedrukt in Donald Duck 4 van 1961, en herdrukt in nr. 27 van de serie Dagobertalbums, getiteld: De grote geldwedstrijd", op pagina 43.

Oma Duck, Kwik, Kwek en Kwak raken met de auto vast in de sneeuw. Nadat zij naar de boerderij gelopen zijn, besluiten de neefjes Willie Wortel te bellen, daar die altijd overal iets op weet te vinden. "Zelfs op gestrande auto's!"

Willie is enthousiast aangezien hij nu zijn nieuwste uitvinding, een automatische sneeuwsmelter, kan uitproberen. Alles loopt op rolletjes tot Bessie, de koe, besluit een stukje land voor zichzelf sneeuwvrij te maken. Dit leidt tot een enorm onweer. Als Willie probeert met de tot wolkenversnipperaar omgebouwde sneeuwsmelter de wolken te versnipperen, wordt hij door de bliksem getroffen. Gelukkig weten de boerderijdieren door het voortbrengen van een heel hoog geluid de wolken alsnog te versnipperen tot sneeuwvlokken, en alles loopt goed af.

Ook in dit verhaal komt Lampje slechts op één plaatje voor, het vijfde plaatje van de eerste pagina. Hij houdt de telefoon omhoog terwijl Willie aan het bellen is. Uit het plaatje valt niet op te maken of hij dit leuk vindt of niet, maar wel valt op dat hij tamelijk sterk moet zijn voor zijn postuur, want hij doet het met één hand. Verderop in het verhaal (vijfde pagina, zesde plaatje) gebruikt Willie een radiolamp die enige gelijkenis vertoont met onze held, doch hieruit valt niet met zekerheid af te leiden dat Lampje's hoofd een radiolamp is.

lampjelampje

19-11-2006 11.28 | Door: Arnold Kuijk

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere