Cpt. Iglo boos op Microsoft

Een computer of compjoeter
Wij hebben al jaren een schijthekel aan de hondelulle van Microsoft, maar wij wisten niet dat het wederzijds was. Dat schijnt echter wel het geval te zijn. Anders valt namelijk niet te verklaren dat uw captain geen gratis compjoeter van Microsoft gekregen heeft. Volgens Webwereld heeft genoemd klotebedrijf geprobeerd positieve publiciteit te kopen, maar ons daarbij overgeslagen.'Vista-campagne keert zich tegen Microsoft' staat erboven.
Veertien bekende Amerikaanse bloggers ontvingen deze week, een flink kado van Microsoft. Een Acer Ferrari-notebook met Windows Vista. Bedoeld om de bloggers kennis te laten maken met deze nieuwe versie van het Windows-besturingssysteem.

"We horen graag wat je van deze machine vindt. Hoewel ik hoop dat je er over schrijft op je weblog, is dat niet verplicht. Je mag de computer terugsturen wanneer je ermee uitgespeeld bent, maar weggeven via jouw weblog of zelf houden is ook prima", aldus Microsoft in het begeleidende schrijven.

Het kan dus zijn dat men ons vergeten is omdat wij geen Amerikaanse bloggers zijn. In ieder geval is de campagne goed mislukt:
Terwijl veertien bloggers hun kado in ontvangst namen, stonden er heel veel meer met lege handen. Dave Winer van Scripting News, bekende geen notebook te hebben gekregen en voelde zich daardoor behoorlijk slecht. Niet zozeer het niet krijgen van het kado, maar vooral de impliciete uitspraak dat zijn weblog er naar de mening van Microsoft niet toe doet, raakte hem.

Anderen waren meer verbolgen over de schijnbaar totale willekeur waarmee de bloggers die wel een notebook kregen, zijn uitgekozen.

Wij weten niet hoe goed of slecht een Acer Ferrari noodboek precies is, maar tegen een gratis compjoeter hebben wij nog nooit neen gezegd. Je kunt er licht een paar bruikbare onderdelen uitslopen, per slot van rekening. Hadden wij een noodboek van Microsoft mogen ontvangen, met Vista erop, dan waren wij er meteen mee aan de slag gegaan, dat kunnen wij u wel vertellen. Om te beginnen hadden wij Vista geveegd en vervangen door een recente Linuxdistributie.

Wij moeten wel heel smakelijk om deze domme actie van Microsoft lachen, maar dat had u vast al begrepen. Overigens schrijven wij cadeau als cadeau (meervoud cadeaux) en niet als kado, maar dat is een heel ander verhaal.29-12-2006 16.07 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere