Cpt. Iglo tegen Geenstijl: het blijft lachen

StommelingJones
Wiens woord men eet, diens brood men spreekt, of vice dito (dat laatste is bedoeld als latijns voor "andersom ook", of woorden van gelijke strekking. Dit voor de Geenstijlers onder u). Met andere woorden: uw en onze captain heeft ons opgedragen u mede te delen dat hij gisteren heeft lopen klieren op Geenstijl en dat hij zich daarbij kostelijk vermaakt heeft.

Door omstandigheden (die man heeft gewoon nix beters te doen) was hij de eerste van de media in Nederland (zijn text, niet de onze, wij denken niet dat hij een medium is), die het buitengewoon stompzinnige en vermoedelijk als grap bedoelde stukje 'Felix Meurders dood' op genoemd puberlog (nou ja, het is eigenlijk meer een dertigerslog, gemaakt door en voor dertigers die nog voor pubers denken te kunnen en willen doorgaan, met een enkele uitschieter naar zestigers en veel minder naar echte pubers) opmerkte en van repliek diende.

Hij heeft zich verwaardigd om genoemd puberlog te wijzen op het bestaan van zijn repliek, waarop genoemd puberlog de desbetreffende link heeft 'weggejorist', zoals genoemd puberlog dat noemt. Waarschijnlijk heeft genoemd puberlog voor het censureren van reaxies en het weghalen van linx ene 'Joris' in dienst, die dan ongetwijfeld een iets lagere status heeft dan 'Willy van de postkamer'

Het feit dat de link naar ons log was verwijderd, lag in de lijn der verwachtingen (Uw en onze captain: "wedden dat ze hem weghalen?" Voltallige redactie: "Ja, hèhè!") en in tegenstelling tot wat de dames bij Geenstijl lijken te denken, zat uw en onze captain daar dan ook helemaal niet mee. "Ons log is er voor intelligente lezers, dus linkspammen heeft geen zin", zegt hij vaak. Daarmee hoopt hij te impliceren dat intelligente lezers linkspam herkennen als ze het zien. Tot zover klopt dat wel. In dit specifieke geval hoopte hij er bovendien mee te suggereren dat het aantal intelligente lezers van Geenstijl vrij klein is. Dat was een beetje een slag onder de gordel, die wij onnodig vonden (zowel de slag als de gordel). "Bovendien gaat het ons niet om de kwantiteit van de lezers, maar om de kwaliteit. Daarom is ons log ook volledig vrij van advertenties."

Met dat laatste probeert hij aan te geven dat intelligente lezers liever een log zonder advertenties hebben dan eentje met, maar volgens ons kan het ook betekenen dat hij te dom of te lui is om voldoende adverteerders te vinden. Misschien heeft hij het zelfs niet eens geprobeerd.

Waar wij met zijn allen smakelijk om hebben moeten lachen was het stukje 'Felix Meurders overleden' op een van onze favoriete logs, te weten lucaswashier.nl (waar is die linkse lul eigenlijk ooit gebleven? Doch dit terzijde). Wij citeren:

"Als grap blijkt het voor de een minder geslaagd als voor de ander, opvallend is het aantal negatieve reacties op Geen Stijl zelf. Opvallend is ook dat de vrijwilligers wikipedia het bericht in eerste instantie klakkeloos overnam. En Cpt Iglo heeft weer eens de kans om de fatsoensrakker uit te hangen. En verder? Het is bijna tijd voor de ZaMiBo. En morgen gezond weer op."
Dat is toch voor het eerst, en hopelijk voor het laatst, dat wij uw en onze captain voor "fatsoensrakker" hebben horen uitmaken. Het moet niet gekker worden. En niet leuker ook, want dan blijven wij er in.07-01-2007 04.30 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere