Diplomatenvrouw moet zwijgen en met de benen wijd

StommelingJones
De Gazet van Antwerpen heeft een stukje onder de titel "Diplomatenvrouw moet zwijgen en nooit haar benen kruisen" (NOOT: de link die hier stond is dood en dus verwijderd. EINDE NOOT). Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat de diplomatenvrouw moet zwijgen, want wij zien niet in waarom een diplomatenvrouw zich anders zou moeten gedragen dan andere vrouwen, maar wij begrijpen niet wat mevrouw Sharifah Aziah Syed Zainal Abidin, de vrouw van de Maleisische minister van Buitenlandse Zaken, die het desbetreffende boek ("Nuttige raad voor de vrouw van een diplomaat") geschreven pretendeert te hebben, kan bedoelen met "en nooit haar benen kruisen", tenzij letterlijk.

Als ze het letterlijk bedoelt, snappen we er trouwens helemaal geen kloten meer van. Natuurlijk moet de vrouw van een diplomaat nooit haar benen kruisen. Sterker nog, de vrouw van een diplomaat moet altijd met de benen wijd. Nou ja, "altijd" is misschien wat overdreven, maar bij officiële gelegenheden mag de vrouw van de diplomaat in ieder geval geen ondergoed dragen en moet zij voor de concullega's ("concullega's: collega's van de concurrentie", in dit geval: andere diplomaten van gelijke rang als of hogere rang dan haar echtgenoot) niet alleen desgevraagd, doch ook ongevraagd met de benen wijd, daar de echtgenotes van de desbetreffende concullega's desgevraagd en ongevraagd precies hetzelfde doen.

Het boekje waar de Gazet van Antwerpen naar verwijst, lijkt ons wat overbodig, daar alle vrouwen van alle diplomaten die wij kennen donders goed weten dat een lekkere wip met een vreemde mogendheid de internationale betrekkingen alleen maar ten goede komt, mits je het niet persoonlijk opvat en de woorden "waardeloze zak" en "impotentie" weet te vermijden. Daar alle vrouwen van alle diplomaten die wij kennen zoiets thuis hebben liggen, hebben ze met het vermijden van genoemde woorden nog nooit problemen gehad. Kortom: genoemd boekje haalt bij ons zelfs De Slegte niet.

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Stommeling Jones is vrijgezel en komt van elk cafébezoek en "stapavondje" (meer dan een paar stappen zet hij nooit, want daarna slaat hij volslagen lazerus tegen de grond) terug met blauwe ogen en krassen in zijn gezicht, doch zonder geneukt te hebben.20-01-2007 04.45 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere