Twee ministeries van kopjes thee

Stommeling Jones als kamerclown
Het nieuwe neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende Elf krijgt een minister voor jeugdzaken, of zoiets. Het is onduidelijk wat die minister moet gaan doen, maar het schijnt al wel vast te staan wie het wordt, te weten de gristenfundamentalist Rouvoet.

Deze man komt uit een andere tijd (dat is de leeftijd, daar kan hij nix aan doen) en een andere wereld (dat is het gristenfundamentalisme) dan het grootste deel van de jeugd van tegenwoordig. Ongetwijfeld betekent dat niet dat hij zich gaat aanpassen, maar wel dat ons, en vooral de Nederlandse jeugd van tegenwoordig, een hoop ellende te wachten staat.

Aangezien de gristenfundamentalisten het gezin als hoeksteen van de samenleving zien, zal de minister van jeugdzaken zich ongetwijfeld ook gaan bemoeien met de arbeidsmarkt, om ervoor te zorgen dat moeders hun banen kwijt raken en hun schoolgaande kinderen na schooltijd kunnen opwachten met de bijbel en een kopje thee. De minister zal hiertoe een gristenfundamentalistische bijbelentheepolitie in het leven roepen, vrezen wij.

In het nieuwe kabinet komt er ook een post voor 'integratie en oude wijkenbeleid', als we het goed begrepen. Die post gaat naar de PvdA en de belangrijkste kandidaat is de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. Wij lachen ons rot als hij het niet wordt omdat de gristenfundamentalisten geen moslimminister accepteren, maar dat is een heel ander verhaal. Deze Aboutaleb zal ongetwijfeld doen wat hij van zijn burgemeester, Job Cohen, geleerd heeft: vooral veel kopjes thee drinken met de te integreren personen en bevolkingsgroepen.

De heilzame werking van kopjes thee op de schoolgaande jeugd of op de integratie is nooit bewezen, maar wij voorzien desondanks een gezamenlijke reclamecampagne van beide ministers, met als leus: "Doet allen mee, drinkt meer thee!" Volgens ons geldt echter:

Thee is voor zieke mensen
Wij zijn meer koffiedrinkers, namelijk.

13-02-2007 10.15 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere