Hooguit een beetje opwarmen
Hoe het mogelijk is, weet ik niet, maar het was me toch werkelijk even ontgaan dat er afgelopen maand in Lyon een kookwedstrijd had plaatsgevonden en dan nog niet eens zomaar een kookwedstrijd, doch een heuswereldkampioenschap. Misschien waren het zelfs wel wereldkampioenschappen, want het zou kunnen dat je koken voor mannen en vrouwen hebt en ook is het niet uitgesloten dat men verschillende gewichtsklassen hanteert.Ook het koken met hindernissen (telefoon gaat en men probeert de kok een pensioenplan aan te praten, jehovasgetuigen aan de deur of een op hol geslagen kleuter in de keuken) en het snelkoken (in minimaal twee categorieën: met snelkookpan en zonder) konden weleens recht geven op aparte titels.
De Franse kok Fabrice Desvignes wordt er nu door een Duitse en een Deense deelnemer van beschuldigd in de finale valsgespeeld te hebben. Het is toch wat. Beide beschuldigende deelnemers zijn afkomstig uit landen die erom bekend staan dat ze zelden iets eetbaars hebben voortgebracht. Dan mogen ze wel van goeden huize komen om hun gelijk te halen. Zij kunnen "niet verklaren hoe Desvignes in maar vijf uur tijd zijn winnende gerechten klaarstoomde. 'Hij was tijdens de finale nerveus en rommelig, maar toch schotelde hij de beste maaltijden voor. Hij moet het eten van tevoren hebben gekookt'." Dat hangt er natuurlijk helemaal van af wat de heer Desvignes klaargemaakt heeft en dat staat er helaas niet bij. In "maar vijf uur tijd" rij je van Utrecht naar Parijs en dan kun je daar nog een lekkere maaltijd eten ook, dus de Duitser en de Deen kletsen waarschijnlijk een beetje uit hun nek. Het lekkerste eten is trouwens nog altijd een witte boterham met leverworst, op de voet gevolgd door een witte boterham met knakworst en daar komt geen koken aan te pas.
20-02-2007 23.59 | Door: Arnold Kuijk
Reacties
Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.