Scholen moeten niet betalen voor koffie leerkrachten

'Scholen moeten niet betalen voor koffie leerkrachten', zegt de Gazet van Antwerpen. Wie geen Belgisch kent, heeft grote moeite te begrijpen wat er staat. Worden Belgische scholen gedwongen om niet te betalen voor de koffie van de leerkrachten? Neen. Waar de Belg in zo'n zin 'moeten' gebruikt, gebruiken wij 'hoeven'. De scholen hoeven dus niet te betalen voor de koffie van de leerkrachten.

Het artikel onder de kop is tamelijk oninteressant, daar het de een of andere Belgische koffiebelastingsregel betreft en wij niet eens weten hoe de regels hier zijn, maar nu we toch bezig zijn, citeren we even een paar stukjes Belgisch:

"Scholen die koffie aanbieden aan hun lerarenkorps, moeten daarvoor geen heffing betalen aan het Voedselagentschap."
Hier ziet u hetzelfde gebruik van "moeten" als in de kop. (De koffiekop. Hahahahahaha. Sorry). Het woord "lerarenkorps" is goed Nederlands en misstaat hier dus enigszins, daar de meeste Belgen volgens onze informatie denken dat het meervoud van leraar 'leraars' luidt. Verderop zien wij dan ook een "leraarskamer":
"[...] dat ze een taks van 111 euro moeten betalen voor de koffie die ze schenken in de leraarskamer."
Ziet u wel? Fijns. Als laatste hebben we deze:
"[...] uit die controles bleek dat 62,2 procent van die scholen niet in orde was met de algemene hygiëne."
Nou? Juist: "niet in orde was met". Hiermee wordt in het Belgisch bedoeld dat men bepaalde zaken niet in orde heeft of dat genoemde zaken niet in orde zijn.

01-03-2007 14.57 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere