Sponsor Bingo Loterij, de hondelulle van de week

StommelingJones
Sponsor Bingo Loterij is op zoek naar mensen die nog niet meedoen met de Sponsor Bingo Loterij. Om te beginnen is het natuurlijk al onzin dat het bedrijf Sponsor Bingo Loterij zijn eigen loterij met hoofdletters schrijft, maar daar komt nog bij dat 'sponsorbingoloterij', wat dat dan ook wezen mag, gewoon één woord is en het bedrijf eigenlijk Sponsorbingoloterij zou moeten heten. Dit is echter niet de reden dat Sponsor Bingo Loterij thans is uitgeroepen tot hondelulle van de week.

De Sponsor Bingo Loterij heeft ons vorige week een brief gestuurd. Dat is op zich al irritant, daar wij nix met de Sponsor Bingo Loterij te maken hebben of willen hebben. De inhoud van de brief was ook ergerlijk. Dat begon al bij de kop. Een brief heeft geen kop. Een brief die wel een kop heeft, is geen brief maar een reclamefoldertje. De kop luidde, vetgedrukt nog wel:

"Wat betekent dat mysterieuze serienummer onderaan deze brief?"
Welnu, dat "mysterieuze serienummer" betekent ongetwijfeld dat jullie weer eens de een of andere kutactie bedacht hebben om klanten te trekken. Wij zijn niet geïnteresseerd. De folder gaat verder:
"Geachte meneer of mevrouw Jones,"
De hondelulle. Wel bereid om ons adres van iemand te kopen, maar te beroerd om even na te gaan of wij een meneer of een mevrouw zijn. Het gaat nog verder mis:
"Ziet u de sticker onderaan deze brief? Daarop heeft onze computer een uniek en strikt persoonlijk serienummer gezet. En het kan zijn, dat u daarmee geselecteerd bent voor het winnen van een gloednieuwe Philips LCD TV!"
"Het kan zijn." Het kan dus net zo hard zijn van niet. Harder waarschijnlijk. Wat moeten wij trouwens met een gloednieuwe Philips LCD TV? Wij hebben helemaal geen behoefte aan een gloednieuwe Philips LCD TV en als wij wel behoefte zouden hebben aan een gloednieuwe Philips LCD TV, dan zijn wij mans genoeg om die gloednieuwe Philips LCD TV zelf te gaan kopen. Daar hebben wij de Sponsor Bingo Loterij niet voor nodig.

Wij voelen ons bepaaldelijk niet vereerd doordat de Sponsor Bingo Loterij onze naam op een lijstje namen heeft gezet zodat wij misschien een gloednieuwe Philips LCD TV kunnen winnen. Sterker nog, wij worden altijd erg kwaad om dit soort acties. Als ze ons ongevraagd gratis willen laten meeloten omdat ze een gloednieuwe Philips LCD TV kwijtmoeten, moeten ze dat vooral niet laten, maar dan moeten ze ons er niet eerder mee lastig vallen dan het moment waarop wij een afspraak moeten maken over het moment waarop de gloednieuwe Philips LCD TV bij ons moet worden thuisbezorgd.

Dus wat doen die hondelulle? Die geven ons opdracht achter onze potentiële prijs aan te gaan jagen:

"Ga met dit nummer naar www.mijnserienummer.nl of bel met 0800 - 1166 (gratis). Bij correcte invoering kunt u deelnemen aan onze spectaculaire TV actie waarin wij honderden Philips LCD TV's weggeven aan onze deelnemers. Wat ons betreft kunnen wij uw nieuwe LCD TV al snel afleveren, meneer of mevrouw Jones!"
En wat ons betreft kunt u die nieuwe LCD TV in uw reet steken. Wij beginnen spontaan een hekel te krijgen aan die Philips LCD TV. Wij kunnen bovendien lezen en hebben gelezen dat wij dus dat serienummer moeten invoeren om mee te mogen loten. Het wordt nog erger, want Sponsor Bingo Loterij zegt pas in de derde alinea waar het echt om gaat: je moet mee gaan doen aan de sponsorbingoloterij, anders kun je sowieso naar je gloednieuwe Philips LCD TV fluiten. Lees maar:
"Mis uw kans niet en speel mee met een lot in de Sponsor Bingo Loterij à €6,80 per maand. U doet dan mee aan deze unieke LCD TV actie en maakt óók wekelijks kans op fantastische prijzen, tot €100.000,- aan toe! Doe gerust mee meneer of mevrouw Jones, want u kunt op elk gewenst moment weer opzeggen."
Het staat er zo onduidelijk mogelijk, maar het staat er wel. Je moet trouwens nog haast maken ook:
"Reageer vandaag nog maar in ieder geval vóór 21 maart. Dan kan die gloednieuwe Philips LCD TV al over enkele weken aan uw muur hangen!"
Dat dachten wij dus niet. Om te voorkomen dat wij zouden vergeten waar het om draaide, sluit men als volgt af:
"Met vriendelijke groet,

Bea Post
Begeleider prijswinnaars Sponsor Bingo Loterij

P.S. Vergeet niet uw serienummer door te geven via 0800-1166 (gratis) of ga naar www.mijnserienummer.nl. Doe dat in ieder geval vóór 21 maart."

Daar Telfort vorige week al de hondelulle van de week was, hadden wij hier verder geen aandacht aan willen besteden, maar Sponsor Bingo Loterij heeft het zelf uitgelokt. Ze hebben ons namelijk nog zo'n aviertje gestuurd. Nu staat er niet alleen een kop boven, maar ook nog de schreeuwerige texten "U bent geselecteerd!" en "ALLERLAATSTE KANS!". De kop luidt nu:
"De gloednieuwe Philips LCD TV staat nog steeds op uw naam gereserveerd!"
Nou kom maar brengen dan. Maar het ding staat helemaal niet gereserveerd. Wij konden hem winnen, maar daar hadden wij van afgezien. De brief is opnieuw gericht aan "Geachte heer of mevrouw" en wederom ondertekend met "Bea Post, Begeleider prijswinnaars Sponsor Bingo Loterij". Het eigenlijke epistel bestaat uit twee alinea's en in de eerste alinea vraagt Bea Post zich hardop af of wij misschien te stom zijn om onze eigen post te lezen:
"Hebt u misschien dat mysterieuze serienummer gemist? Ik stuurde het u een paar dagen geleden toe. Daarmee kon u een gloednieuwe Philips LCD TV winnen. En bij controle blijkt uw serienummer voor te komen op onze lijst van mogelijke winnaars! Reageer dus snel, meneer of mevrouw Jones, en verzilver uw kans vandaag nog. Want deze actie loopt tot 29 maart. Daarna is het echt te laat!"
Ons serienummer staat op de lijst van mogelijke winnaars. Da's nou heel gek, maar wij dachten altijd dat bij een eerlijke verloting of loterij alle lotnummers op de lijst van mogelijke winnaars stonden. Eigenlijk. Moeten wij nu aannemen dat de verloting al plaatsgevonden heeft en dat de prijzen nog een keer verloot worden onder degenen die zich aanmelden? Of toch maar gewoon dat men hier opzichtig probeert ons naar die webzijde of dat telefoonnummer te krijgen om voor €6,80 per maand mee te gaan doen aan de sponsorbingoloterij? Wij denken het laatste:
"U wilt uw allerlaatste kans op de Philips LCD TV toch niet mislopen? Ga nu naar www.mijnserienummer.nl of bel 0800 - 1166 (gratis) en speel mee met een lot in de Sponsor Bingo Loterij à €6,80 per maand. U maakt dan ook wekelijks kans op fantastische prijzen, tot €100.000,- aan toe! Doe gerust mee, want u kunt op elk gewenst moment weer opzeggen. Vergeet niet uw serienummer door te geven. En bedenk: de gewonnen Philips LCD TV's worden al in mei thuisbezorgd!"
Welnu: wij wensen de winnaars veel geluk met hun gloednieuwe Philips LCD TV. Sponsor Bingo Loterij is vanwege het niet aflatende gedram nu alsnog uitgeroepen tot hondelulle van de week.

17-03-2007 11.37 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere