Bart Engbers en de voorbeeldfunctie

Stommeling Jones als kamerclown
Bart Engbers is directeur van het Vader Rijn College in Utrecht. In die hoedanigheid heeft hij een docente ontslagen (of is daarmee bezig, zo goed hebben wij dat nou ook weer niet in de gaten gehouden) omdat zij mannen geen hand wilde geven.

Wij hebben het daar al een paar keer over gehad (het laatste stukje waarin ernaar verwezen werd is 'Website Vader Rijn College', van uw en onze captain) maar komen er toch nog een keertje op terug. Vanmiddag zagen wij Enge Bert namelijk toevallig op de lokale televisie.

Enge Bert is niet alleen directeur van het Vader Rijn College, hij is ook gemeenteraadslid voor de neogodsdienstwaanzinnige Bos Boys (v/h de PvdA) in Utrecht. In die rol was hij bezig op het moment dat wij zappenderwijs voorbijkwamen. Hij was net doende zijn excuses aan te bieden aan een collegaraadslid, kan ook een wethouder geweest zijn, dat is ons even ontgaan. Enge Bert had de persoon in quaestie kennelijk goed verrot gescholden, want hij zei zelf dat hij "in de discussie rond de afvalstoffenheffing" de desbetreffende persoon had toegesproken in taal die in de gemeenteraad niet thuishoorde. Wanneer dat geweest is of wat hij precies gezegd heeft, weten wij niet, maar als hij er eigener beweging zijn excuses voor aanbiedt (trouwens ook als iemand hem dat heeft ingefluisterd) moet het wel erg geweest zijn.

De docente die door de heer Engbers ontslagen is of wordt, wordt of is ontslagen omdat zij een voorbeeldfunctie heeft. De commissie aparte behandeling had aan die voorbeeldfunctie geen boodschap, maar daar had Enge Bert dan weer geen boodschap aan. Dat de school de leerlingen een slecht voorbeeld geeft door te laten zien dat wij in Nederland onze conflicten beslechten door schijt te hebben aan door onszelf aangevraagde arbitrage, hadden wij dachten wij al eens gezegd.

Nu geeft Enge Bert puur persoonlijk opnieuw een slecht voorbeeld. Hij heeft kennelijk (als hij er niet over begonnen was, hadden wij het nooit geweten) gescholden in de gemeenteraad, terwijl zijn leerlingen op school leren dat ze niet mogen schelden. Leerlingen die wel schelden worden gestraft. De heer Engbers laat zien dat hij denkt dat bestraffen niet nodig is en dat hij vindt dat schelden mag, mits je maar je excuses aanbiedt. Wij noemen dat ook wel de 'Amerikaanse aanpak': alles mag, als je maar sorry zegt. Wij zijn daar tegen en wij willen hier graag suggereren dat Enge Bert nu zelf ook ontslagen moet worden, in verband met zijn voorbeeldfunctie.

Terwijl wij dit stukje aan het inkloppen waren, viel ons trouwens op dat die gemeenteraadsvergadering gewoon onder werktijd plaatsvindt. Betekent dat dat zo'n schooldirecteur daar een paar uur vrij voor kan nemen of deelt zo'n man zijn eigen tijd in? En wie controleert of hij zijn uren wel maakt? Hoe zit dat met de rest van de gemeenteraadsleden? Afijn, als wij niet zo lui waren en als het ons wat meer zou interesseren, zouden wij ons daar eens in kunnen verdiepen.12-04-2007 17.24 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere