Dieren willen van Marianne Thieme af

StommelingJones
Wij hebben een schijthekel aan dierenbeulen. Wij vinden namelijk niet dat dieren gebeuld moeten worden. Wij hebben echter ook een schijthekel aan mensen die denken dat dieren mensen zijn.

Die mensen hebben volgens ons de openingstjoen van De Fabeltjeskrant verkeerd begrepen. Daarin kon men horen:

"Want dieren zijn precies als mensen
Met dezelfde mensenwensen
En dezelfde mensenstreken
Dat komt allemaal in de krant
Van Fabeltjesland
"
Welnu, om te beginnen werd deze strofe zogenaamd ten gehore gebracht door een pluchen uil met een arm in zijn reet, doch in werkelijkheid door Frans van Dusschoten, dien niets te verwijten valt, want het was een leuk programma. Het was echter een kinderprogramma met poppen en in genoemde strofe werd slechts gezegd dat dieren "precies als mensen" zijn, wat niet waar is, maar ook nog iets anders dan "dieren zijn mensen".

De Partij voor de Dieren, die door ons beschouwd wordt als de Partij tegen de Mensen, waarbij wij er niet genoeg op kunnen hameren dat Hitler een groot dierenvriend was, doet alsof dieren mensen zijn. Onder andere om die reden hebben wij een schijthekel aan de Partij tegen de Mensen.

Toen dan ook nog bleek dat Marianne Thieme een fundamentalische gristenhond was, werd die hekel er niet minder op. Wij hebben daarop contact gezocht met een radicale dierenbeweging, om eens te horen wat de dieren er zelf van vinden. Op een geheime locatie konden wij een interview houden met de heer Kong, die van zichzelf zegt dat hij "een enorme gorilla" is.

Meneer Kong, om te ...
Zegt u maar King. Het hoeft niet allemaal zo formeel. Ik ben per slot van rekening maar een eenvoudige boerengorilla, dus ...

Oh? Ik dacht dat u een berglandgorilla was.
Ja, dat denken er wel meer. Dat ga ik nu niet allemaal zitten uitleggen, want ik heb wel iets beters te doen. Stel uw vraag.

Ja, neen, sorry. De vraag: heeft u ook zo'n schijthekel aan mensen die dieren antropomorfiseren?
Dat kunt u wel zeggen ja. Daar houden wij helemaal niet van. Het wordt de laatste jaren steeds erger. Dat komt waarschijnlijk doordat al die stedelingen nog nooit een dier van dichtbij gezien hebben, op hun vetgemeste geantropomorfiseerde huisdieren na. Dan ga je vanzelf denken dat een dier dat niet wordt doodgeknuffeld het niet naar zijn zin kan hebben, waarschijnlijk. Wist u trouwens dat in de Woordenschat van Taco H. de Beer en Dr. E. Laurillard het woord antropomorf niet eens voorkomt? Kijkt u maar. (King laat ons een beduimeld (begorilladuimeld. Hahahahahaha. Sorry) exemplaar van genoemd boek zien, waarin wij het woord antropomorf inderdaad niet kunnen vinden. Het is toch wat.)

En gaat u daar iets aan doen?
Neen, natuurlijk niet. Dat boek is in 1899 verschenen, waarom zouden we dat willen veranderen? Bovendien, wat schieten wij op met de opname van het woord antropomorf of antropomorfiseren in een vergeten woordenschat of Woordenschat? Als u nog meer van zulke domme vragen heeft, word ik boos.

Sorry, u begrijpt mij verkeerd, ik ...
(Wij menen waar te nemen dat King onder zijn vacht rood begint aan te lopen en doen vast een paar stappen naar achteren) Ja zeg, laten we even afspreken dat het mijn fout is. De eenvoudige boerengorilla begrijpt het verkeerd. Tuurlijk. Zal ik jouw bek eens verbouwen?

Neen, dank u. Ik bedoelde te vragen of u iets aan die antropomorfisering ging doen en zo ja, hoe dan wel. Bedoelde ik. Dus.
Hm. Jaja. Dat zal wel. Maar vooruit. Jazeker gaan wij daar iets aan doen. Wij gaan de kopstukken van de antropomorfiseringsbeweging hard aanpakken.

De Donald Duck kan dus zijn borst natmaken?
Ach welnee. Dat zijn geen antropomorfiseerders in de zin die wij bedoelen. Dat zijn stripfiguren en die nemen wij niet serieus. Daar kunnen wij zelfs wel om lachen. Wij ergeren ons aan mensen die echte dieren antropomorfiseren.

Mensen die in het circus een beer met een mutsje op rondjes laten rijden op een motorfiets dus. U gaat de circussen aanpakken, begrijp ik? Betekent dat dan dat u aan de kant van de 'Partij voor de Dieren' en het dierenbevrijdingsfront staat?
Och, och, och. Och toch. U begrijpt er ook helemaal niets van hè? Een beer op een fiets, waar vind je zoiets? In het circus, waar hij thuishoort. Zo'n beer heeft het, mits goed verzorgd, uitstekend naar zijn zin en wordt juist niet geantropomorfiseerd. Men laat immers zien, dat je hem een mutsje op kunt zetten, een jurkje kunt aantrekken en rondjes kunt laten rijden op een motorfiets en dat er toch niemand bij het stoplicht zal denken "Hé, die vent mag zich weleens scheren". Het blijft een beer en dat is juist de grap. Wij hebben ook helemaal geen bezwaar tegen wilde dieren in het circus. Vooral niet als ze zo af en toe hun verzorgers opeten, waardoor nog eens extra benadrukt wordt dat het wel degelijk dieren en geen mensen zijn.

Maar wie bedoelt u dan?
Dat lijkt me evident. Juist het 'Animal Liberation Front', het 'Dierenbevrijdingsfront' en de 'Partij voor de Dieren', om er maar eens een paar te noemen. Die komen ons zo langzamerhand de strot uit. Wij vinden dat dieren goed verzorgd moeten worden, maar zij overdrijven. Die dierenbevrijdingsklootzakken laten dieren die niet voor zichzelf kunnen zorgen los en kloppen zichzelf daarna op de borst omdat ze die dieren 'bevrijd' hebben. Dat die dieren vervolgens in bos en beemd liggen te creperen, zal die dierenbevrijdingshufters een rotzorg zijn. Dan is het plotseling hun pakkiean niet meer. En een 'Partij voor de Dieren' is natuurlijk helemaal waanzin. Ze hebben niet eens de moeite genomen om een dier op de lijst te zetten, of ze moeten gedacht hebben dat Marianne Thieme een 'lekker dier' zou zijn.

lief hertje

Er wordt anders veel gezocht op "Marianne Thieme naakt".
Dat dan weer wel. Maar daar gaat het niet om. Wij gaan in ieder geval tot actie over. Wij hebben inmiddels een aantal trainingskampen in de jungle opgezet, waar wij onze commando's opleiden om te zijner tijd gedropt te worden in de bewoonde wereld. Het zal hun taak zijn om de Marianne Thiemes van deze wereld naar een andere te helpen, waarbij wij het gebruik van vuurwapens, steekwapens en automobielen niet op voorhand verwerpen, zonder daarbij onze eigen natuurlijke wapens, als daar zijn klauwen, tanden en gif, te veronachtzamen. Of wij het gaan redden, weet ik niet, maar als we ten onder gaan, zal het strijdend zijn. En nou opgesodemieterd, want mijn favoriete televisieprogramma begint.

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Wij weten niet precies wat Stommeling Jones allemaal geslikt, gesnoven, gespoten, gezopen en gegeten had, maar er hebben ongetwijfeld wat hallucinatorische of hallucinogene stoffen tussen gezeten. Het is volstrekt flauwekul dat Stommeling Jones King Kong geïnterviewd zou kunnen hebben. King Kong is te pletter gevallen op het trottoir bij het Empire State Building en als Stommeling Jones nuchter is, weet hij dat ook best.21-04-2007 15.46 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere