Kwek had een grote bek

"Mevrouw Sickesz is een kwakzalver". Volgens Stommeling Jones mag dat niet gezegd worden en daar had hij een stukje aan gewijd, ondergebracht in de rubrieken Wetenschap en Zweefkezerij.

Op genoemd stukje kwam een aantal, niet allemaal even ter zake doende, reacties binnen. Een van die reacties was van een zekere 'kwek' en die reactie hadden wij in eerste instantie geschrapt "wegens een te hoog zweefkezerijgehalte", maar hebben wij later door de Technische Dienst laten terugplaatsen "omdat er al iemand adequaat op gereagereerd had" en dan is het zonde als zo'n reactie op zo'n reactie voor de kat zijn kut is, nietwaar.

Het criterium "te hoog zweefkezerijgehalte" lijkt misschien arbitrair, maar gezien het feit dat wij sinds het gelazer met Joop proberen totaal niet ter zake doende reacties en flauwekul te weren, valt het met dat arbitraire wel mee. In dit geval kon het ons nu ook weer niet zo veel schelen, dus laat maar staan, die onzin. Vervolgens kwam 'kwek' echter terug met een reactie, waarin het zweefkezerijgehalte nog hoger was dan in de eerste, dus daarvan hebben we het grootste deel ook verwijderd, al was het maar omdat wij die eerste reactie slechts met tegenzin hadden laten staan.

Sinds wij er dankzij het gelazer met Joop een schorsingsbeleid op nahouden en sinds wij bovendien reacties toetsen aan onze eigen fatsoensmormen, verwijderen wij reacties iets eerder dan voorheen, toen wij dat helemaal niet deden. Gezien het feit dat kwek's eerste reactie al nauwelijks 'on topic' was (het topic zijnde "Mag niet gezegd: Mevrouw Sickesz is een kwakzalver"), had het voor de hand gelegen om die gewoon verwijderd te laten en de repliek van Cees ook weg te halen, maar wij zijn nu eenmaal af en toe te goedertieren. Bij kwek's tweede reactie vonden wij het wel genoeg.

Als kwek zijn zweefkezerij ergens wil ventileren, moet kwek dat vooral doen, maar niet hier. Kwek liet echter andermaal van zich horen en wel met nog een niet ter zake doende reactie op een evenmin ter zake doende reactie van gill1109 (wij moeten toch eens wat sneller zijn met het verwijderen van niet ter zake doende reacties), die wij misschien nog wel zouden hebben laten staan, als kwek die reactie niet was begonnen met de volgende stelling:

"@Gill: ik ben het met je eens dat eenieder zijn mening moet kunnen geven, en dat de rechter (en zelfs de captain) niet het recht heeft om iemand het recht tot vrije meningsuiting te ontnemen."
Dan vraag je er ook om. Uw captain heeft de vrije meningsuiting hoog in het vaandel staan, en vindt dat ook domme zweefkezen best hun mening mogen geven, als ze dat zo nodig willen, maar vindt ook dat dat niet per se op het I.G.L.O.log hoeft. Als mensen dan ook nog gaan eisen dat hun mening hier mag blijven staan, zijn we gauw klaar. Vandaar dat wij het grootste deel van kwek's reactie hebben laten verwijderen door de Technische Dienst, vergezeld van de volgende mededeling:
"– Rest van de reactie geschrapt, om kwek te pesten. Er is er op deze webzijde maar eentje de baas en dat is uw en onze captain.

Namens uw en onze captain,

De Technische Dienst"

Kwek wilde hierop nog even het laatste woord, wat wij haar gedeeltelijk gegund hebben:
"@Captain: geweldig! ... weet je dat dat nu precies de reactie is die ik van je had verwacht.

Mooi zo. Rest van de reactie geschrapt. En nou opgesodemieterd.

De Technische Dienst"

Zo af en toe vinden wij de aanpak van de heer de Bie, om helemaal geen reacties toe te staan, zo gek nog niet. Anderzijds wordt het daardoor ook wel een stuk saaier. Daarom gaan we maar gewoon voort op de ingeslagen weg, waarbij we vooral blijven proberen ellenlange niet ter zake doende zeikdiscussies te voorkomen.

19-06-2007 17.11 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere