Arnold Kuijk moet burgemeester van Utrecht worden

Utrecht heeft een kutburgemeester. Mevrouw Brouwer heeft eerst in Amersfoort de boel verkloot en is toen naar Utrecht gekomen.

In Utrecht viel niet zo veel te verkloten, want dat had de vorige burgemeester, wiens naam iedereen ontschoten is, al gedaan. Toch is mevrouw Brouwer erin geslaagd de boel te verkloten.

Nu moet er in Utrecht een nieuwe burgemeester komen. In beschaafde landen wordt de burgemeester gekozen. In Nederland niet. In Nederland wordt de burgemeester benoemd door een uitkeringstrekster, die de titel 'Koningin' geërfd heeft van haar moeder, die hem van haar moeder had, die hem alleen maar had behouden door te vluchten toen het op vechten aankwam. (Voor de jongeren onder u: de schrijver zinspeelt hier op de lafhartige vlucht van 'Koningin' Wilhelmina en het 'kabinet' in 1940. Wist u trouwens dat de hongerwinter van 1944-45 de schuld was van 'Koningin' Wilhelmina en het 'kabinet'? Die hadden de spoorwegen opgestookt om te staken, waardoor Westnederland niet meer bevoorraad kon worden. De Nazi's hadden hier niets mee te maken. Geinig, niet?)

Afijn, kortom, in Utrecht blijken er plotseling, na een volstrekt onduidelijk gebrek aan procedure, twee kandidaten te zijn voor het burgemeesterschap. Het gaat hier niet om verkiezingen, maar om een referendum dat niets voorstelt.

Op de een of andere manier is een van de twee kandidaten het zeikwijf Aleid Wolfsen en de andere kandidaat is ook een zelfingenomen klootzak die eerder ergens burgemeester is geweest.

Beide kandidaten zijn lid van de voormalige PvdA. Beide kandidaten zijn politici. Beide kandidaten zijn saaie oninteressante eikels (Aleid Wolfsen: "Ik ben de stad doorgefietst [...] van Vleuten tot De Meern [...]."). Beide kandidaten zijn uitgerangeerde of gemankeerde politici. Beide kandidaten worden bij voorbaat uitgekotst, omdat van tevoren is vastgesteld (al dan niet door 'Koningin Beatrix', de duurste uitkeringstrexter van Nederland) dat de burgemeester godverdomme lid van de voormalige PvdA moet zijn.

Zeikwijf Wolfsen verklaarde te hopen dat meer dan dertig procent van de kiesgerechtigden zo dom zou zijn om in deze schijnprocedure op te komen. Wij hopen van niet. Wij zouden dan nog liever zien dat er op Henk Westbroek gestemd zou kunnen worden, die zich kandidaat had gesteld, en het allerliefst zouden wij zien dat Utrecht massaal op onze vaste columnist zou stemmen, daar die nog steeds een ijstaart van Henk Westbroek te goed heeft.15-09-2007 01.52 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere