Blaffende koeien bijten niet (72)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw heeft een parachutesprong gemaakt, waarbij haar parachute niet openging. Ze heeft het overleefd en is niet eens gewond geraakt. Het gezelschap heeft echter bedacht dat Oma zich dood moet laten verklaren om de opdringerige journalisten af te schudden. Men zit aan het bier.

Aan het eind van de middag stond Bart op.
"Ik ga even het ziekenhuis bellen om te horen hoe het met Bert is", zei hij moeilijk verstaanbaar, en hij liep naar binnen. Toen hij net in het interieur verdwenen was, reden er twee luxewagens het terrein op.
"Bart", riep Jan, "je moet weer de lucht in. Klanten!"
"Kan niet", riep Bart terug, "ik ga alleen na voorafgaande afspraak de lucht in."
De wagens waren tot stilstand gekomen en Johan Pi en de zijnen waren uitgestapt. Zij vroegen en kregen toesteming van Bart om wat plaatjes te schieten van het vliegveld en om eventuele getuigen te interviewen. Terwijl zij daarmee bezig waren, laadden Jan en Gerald vlug de kratten in de jeep en stapten in. Voordat iemand er erg in had, verliet de jeep enigszins slingerend het terrein.

"Ik kijk omhoog, en ik zie dat de lucht blauw is. Maar de lucht is niet blauw. Als ik de lucht in een glazen stolp zou vangen, en dan is een beetje lucht in een klein stolpje ook al genoeg, en het van alle kanten zou bekijken, zou ik nog beter zien dat de lucht niet blauw is. Als ik dus omhoog kijk, en zie dat de lucht blauw is, terwijl ik weet dat de lucht niet blauw is, dan weet ik: 'daar zit iets achter.' En dat is blauw", zei Jan.

"Gooi het maar in mijn pet, dan zoek ik het morgen wel uit", antwoordde Gerald, terwijl hij probeerde het stuur achteloos drie keer rond te draaien, wat niet zo goed lukte daar de moderne jeep waarin zij reden over een uitstekende stuurbekrachtiging beschikte zodat hij halverwege de eerste draai al dwars stond en onmiddellijk over de kop sloeg. Wonder boven wonder eindigden de inzittenden niet met auto en al in de sloot, op de voormalige monumentale trap van een stadhuis of in het weiland, maar landde de jeep gewoon op zijn wielen, met zijn neus in de oorspronkelijke rijrichting.
"Het is toch wat", zei Gerald. "Zo te horen is er zelfs geen bierflesje gebroken. We kunnen ze alleen beter niet meteen open maken, denk ik. Waarom zijn die airbags eigenlijk niet opengeknald, of hoe dat ook heet?"
"Deze auto heeft geen airbags", antwoordde Jan.
"O, dan ligt dat natuurlijk daar aan."14-10-2007 19.00 | Door: Een Schrijver

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere