Weddenschap

De onderstaande grap is afkomstig van de humorpagina van onze vaste columnist. Wij zijn bezig die te recyclen, zoals aangekondigd op 7 juli 2006. U kunt zelf ook grappen insturen. Uw en onze captain bepaalt welke er geplaatst worden.

Weddenschap

Een boer wil 's morgens net zijn schapen in de wei laten als er een man zijn erf op komt lopen.
"Boer", zegt de man tegen de boer," ik wil een weddenschap met jou aangaan, en wel de volgende: ik wed met jou om honderd gulden dat ik kan raden hoeveel schapen jij zo dadelijk de wei in laat. Als ik het raad krijg ik honderd gulden van jou, zo niet, dan krijg jij honderd gulden van mij."
"Ha", denkt die boer, "dat raadt hij toch nooit", dus hij zegt: "Ik vind het best, je raadt maar een eind weg."
"Goed", zegt die man, "volgens mij zijn het er 473."
"Shit", denkt die boer, "dat klopt", maar, eerlijk als hij is, zegt hij: "Shit, dat klopt. Jij wint. Maar nou heb ik er ook één. We doen quitte of dubbel: als ik raad wat jij doet voor de kost, krijg ik tweehonderd gulden van jou, zo niet, krijg jij tweehonderd gulden van mij."
"Ha", denkt die man, "dat raadt hij toch nooit", dus hij zegt: "Ik vind het best, je raadt maar een eind weg."
"Goed", zegt die boer, "volgens mij ben jij een consultant."
"Shit", zegt die man, "dat klopt". "Goed, hier heb je je geld, maar vertel me eens hoe je dat wist."
"Nou", zegt die boer, "da's nogal makkelijk: ten eerste kom je ongevraagd mijn erf op, ten tweede vertel je me iets wat ik allang weet, en dan wil je daar ten derde nog geld voor hebben ook!"

Voor het laatst bijgewerkt op 18 september 2004Voor het laatst bijgewerkt op 1 juni 2000

31-10-2007 06.20 | Door: Stagiaire

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere