Minister Donner wist van spionage

Stommeling Jones als kamerclown
Uit doorgaans betrouwbare bron hebben wij vernomen dat minister Donner wel degelijk wist dat zijn ambtenaren regelmatig inbraken op het netwerk van de GPD. Onze bron wist tevens te melden dat de 'heer' Donner dat hardnekkig zal blijven ontkennen.

Het is ons echter gebleken dat het veel verder gaat dan alleen het ministerie van Sociale Zaken. Volgens onze zegslieden zijn alle, of althans bijna alle, departementen erbij betrokken. De e-mailtjes dienaangaande kon men ons echter nog niet verstrekken, maar wij hebben goede hoop dat die nog volgen.

Het verbaast ons niet dat dit allemaal gebeurd is, maar wij zijn het wel eens met Fred Teeven, die gezegd heeft dat we "niet moeten denken dat dit het Nederlandse Watergate is". Niet omdat het niet erg is, maar juist omdat het veel ernstiger is.

In zijn column 'Ze schijnen echt te zijn' heeft onze vaste columnist al eens het volgende geschreven:

"De bevolking moet dus te hulp schieten, en verdachte zaken melden bij de AIVD. De dienst is bezig de oude Stasihandboeken te bestuderen om te zien hoe je zoiets goed aanpakt, maar nu is het nog improviseren geblazen. Ziet u dus mannen met baarden in jurken die met kromzwaard of slagersmes in de hand Koranteksten lopen te schreeuwen, bel even (een Sinterklaas met een kromzwaard of een Kalashnikov is trouwens ook de moeite van het doorgeven waard). Ook voor andere verdachte zaken kunt u bij de AIVD terecht."
Wij weten niet of de AIVD daadwerkelijk de hand heeft in de onderhavige spionageaffaire, maar dat het allerminst fris is, kunnen wij u wel vertellen. Het is overigens allemaal de schuld van Jeepeetje het onfrisse premiertje. Vanaf de eerste dag van zijn eerste kabinet heeft de betutteling tot achter de voordeur, dus ook het bespioneren van de eigen bevolking, hoog in het vaandel gestaan.

Het gerucht gaat zelfs dat Jeepeetje die Stasihandboeken indertijd nog zelf is wezen halen in Berlijn. Is het u overigens ook opgevallen dat Jeepeetje nog niets van zich heeft laten horen? Hij zit namelijk in Moskou, te praten met Poetin, het voormalige hoofd van de Russische geheime dienst. Zou dat toeval zijn?

[NOOT VAN UW CAPTAIN:] Er zijn nu twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat Stommeling Jones werkelijk over bronnen binnen de verschillende departementen beschikt. Die zal hij dan niet willen prijsgeven, met als gevolg dat hij gegijzeld wordt.

De tweede mogelijkheid is dat het hele verhaal is ontsproten aan zijn paranoia (waarvoor hij overigens niet wordt behandeld, daar zijn ziektekostenverzekering dat niet dekt, doch dit terzijde).

Om te voorkomen dat wij tot RECTIFICATIE worden gedwongen, zeggen wij dus nu maar vast dat u het hele verhaal met een grote korrel zout moet nemen, daar wij er geen enkel bewijs voor kunnen leveren. Gelieve het op te vatten als boeiende hypothese, poging tot humor of iets er tussenin.05-11-2007 20.44 | Door: Stommeling Jones

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere