NUjij-sterrenslag: een kwestie van spammen

'nujij sterrenslag: een kwestie van spammen', aldus iemand die zichzelf 'dbos' noemt op NUjij.nl. Voor wie niet weet wat de NUjij-sterrenslag is, leggen wij het hier summier uit. Op de een of andere manier krijgen mensen die op NUjij veel stukjes plaatsen en veel stemmen krijgen, sterren.Het hoogste aantal sterren is vijf en de nummer 1 op dit moment is 'plastak' (die zijn eigen naam niet met een hoofdletter schrijft, dus dan doen wij dat ook niet). Wij hadden in onze incarnatie van 'Zelfbenoemd Nationaal Webzeikerd' op een goed moment vierenhalve ster, maar doordat de hondelulle van NUjij.nl onze vaste stemmers geblokkeerd hebben, zijn wij inmiddels gezakt naar vier sterren.

Gebruiker 'dbos' heeft slechts tweeënhalve ster en wil graag bovenaan staan. Maar ja, gebruiker 'dbos' plaatst minder stukjes dan 'plastak' en dus krijgt gebruiker 'dbos' ook minder stemmen dan 'plastak'. Bovendien heeft 'plastak' meer vriendjes dan gebruiker 'dbos', willen wij wedden.

Wij waren reuze verheugd toen wij tussen de reacties onze eigen naam tegenkwamen. Gebruiker 'hans69' merkte op "zoiets was mij al eerder opgevallen bij zo'n andere grappenmaker", waarbij hij onze naam noemde. Wij hebben daarop als volgt gereageerd:

"Ja, hèhè. Uit 'Over NUjij' citeer ik: "Wat is NUjij?
Op NUjij vormen alle lezers samen de redactie. Iedereen kan zelf links naar interessante, leuke en spannende artikelen insturen en reageren op het nieuws van de dag."

Alle artikelen op www.opinieleiders.nl zijn "interessante, leuke en spannende artikelen". Daarom plaats ik sinds enige tijd meteen een link. Doordat ik twee mensen had ('Onze Stagiaire' en 'Negenuur') die onmiddellijk een stem uitbrachten, kwam ieder bericht meteen bij de stijgers te staan, alwaar het ook hoorde.

Helaas is de redactie zo lullig geweest om 'Onze Stagiaire' en 'Negenuur' te blokkeren, zodat het mij onmogelijk gemaakt wordt om de nummer 1 plek te halen. Een echte kutstreek.

Zie 'Hondelulle van NUjij.nl blokkeren Onze Stagiaire'

En ondertussen wel bij ieder berichtje dat je plaatst de mogelijkheid krijgen om je vrienden een mailtje te sturen, dat ze op je kunnen stemmen. Dat wringt.

Hm. Deze reactie ga ik maar eens verwerken in een stukje op mijn eigen log, waarnaar ik dan via nujij.nl weer ga linken."

Welnu, deze reactie staat nu hier, dus op naar NUjij.nl. Zo blijven wij toch lekker bezig.

10-11-2007 17.23 | Door: Cpt. Iglo

Reacties

Het reactieveld bij dit onderwerp is gesloten. Mocht u nog iets aan de discussie toe te voegen hebben, dan kunt u reageren via reacties@opinieleiders.nl of op het Opinieleidersforum.Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere